Яку рослину треба принести у серпні в дім, щоб захистити оселю від нечистої сили: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Будяк є сильним оберегом для будинку. Його ставлять у вази, ним прикрашають дверні прорізи, набивають ляльки-мотанки, п’ють як відвар і все для того, щоб захистити себе і своїх близьких від негативного впливу нечистої сили.

Чаєм з цієї трави поїли дітей, щоб вилікувати сильний переляк.

Будяк палили і обкурювали приміщення для відновлення енергетичного фону, носили з собою невеликі гілочки і обереги з рослини, щоб уникнути крадіжки, порчі, пристріту і невдалих обставин.

У стінки колиски немовлят і дітей часто вплітали гілочки будяків, оскільки саме вони були найбільш вразливими для нечистого духа.

Рослина допомагала відновити гармонію в сімейних відносинах між закоханими і допомагала відновити довіру і повагу між людьми.

Коли збирати будяк для створення оберега

Будяк для створення оберега необхідно заготовлювати в серпні перед молодиком. Біля вас в цей момент не повинно бути жодної людини. Висушіть зірвану квітку і використовуйте для захисту.

Також для створення оберега використовували кореневище будяка, вважаючи, що саме в ньому міститься вся магічна сила рослини.

Увагу слід звернути на високі рослини з товстим стеблом і великими шапками суцвіть. Чим здоровіше і красивіше чортополох виглядає, тим сильніше будуть його магічні властивості, як талісман.

Магічні властивості будяка

У давні часи чортополох садили на могилах померлих, тому що вважали, що коренева система рослини створить надійний захист навколо душі небіжчика, і тим самим не дозволить чортам затягнути його душу в пекло за вчинені за життя гріхи.

Якщо вважали, що на людину наведена порча або пристріт, її клали спати на подушку, набиту сумішшю будяків і звіробою, а в головах сім днів поспіль палили церковну свічку.

Будяк тримали в будинку, притороченими до дверних і віконних отворів, як найсильніший захист від нечистої сили. Якщо з приходом гостя в будинку, випадала гілочка будяка — вважали, що ця людина принесла з собою в будинок біду.

Наші предки так само вважали, що будяк береже людину від ударів блискавок під час бурі. Коли починалася гроза, гілочки сухої рослини кидали в вогонь, щоб захистити своє житло.

Ще чортополох відомий, як надійний захисник від злодійства. Сухі стебла з квітами ставили в вази на саме видне місце в будинку, щоб відвадити біду і лихих людей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень