Що робили 30 липня, щоб не боліли ноги: народні прикмети

30 липня за новим церковним календарем згадують мученика Іоана

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

До святого Іоана Воїна звертаються як до помічника в скорботі. Йому моляться з проханнями допомогти знайти зниклих безвісти, звільнити полонених, покарати кривдників.

Святого вважають захисником тих, хто був незаслужено засуджений і скривджений, а також допомагає викрити крадіжку і знайти викрадене.

Зазвичай в цей день була похмура і прохолодна погода. Селяни починали сівбу озимих. Вважали, що будь-який хліб, посіяний 30 липня, дасть хороший урожай.

Щоб ноги не боліли, наші пращури 30 липня зривали лопухи з трьох різних кущів і прикладати їх до хврих ніг. Вірили, що після цього обряду людина обов'язково одужає.

 

Що не можна робити 30 липня

У цей день заборонено переказувати погані сни до заходу Сонця. Пращури вірили, що таким чином можна залучити невдачі або ж втілити сни в реальність.

Також 30 липня не можна відмовляти в допомозі бездомним і безпорадним. В іншому випадку людина може накликати на себе бідність та інші неприємності.

Якщо 30 липня наповнити шлунок, згодом кишені будуть порожніми. Так говорили в народі і намагалися в цей день їсти мало і не об'їдатися.

Народні прикмети на 30 липня

  • Зірки сильно мерехтять перед світанком - до рясних опадів.
  • У повітрі літає павутина - сонячна погода ще довго протримається.
  • Якщо погода вітряна і дощова, то дощі йтимуть ще довго.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень