Що зробити з віником, щоб в домі водилися удача і гроші: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Купуйте новий віник, коли місяць знаходиться в зростальній фазі. Не плануйте похід за ним у серпні — річ принесе домочадцям клопоти і неприємності.

Важливо правильно позбутися від старого віника. Не можна викидати його через вікно — хижі птахи почнуть курей з двору тягати.

Викидати старий віник радять подалі від дому. Так заздрісники не зможуть використовувати його для наведення порчі на колишнього власника. Якщо викинути віник біля дому, можна привернути хвороби у родину.

Щоб захистити житло від негативу, не давайте віник сусідам і приятелям, і самі чуже начиння не беріть.

Спалювати старий віник — до розладу в сім'ї. Між мешканцями почнуться сварки, заведуться комахи.

Новим віником, який не торкнувся підлоги в будинку, на порозі злегка били дитину, щоб потім слухалася старших. Обмітали немовля у колисці для міцного сну.

Якщо перед прибиранням новий віник випадав із рук, господарі загадували бажання. За повір'ями, воно здійсниться.

Невикористаним віником заметіть трохи сміття з вулиці за поріг, щоб привернути матеріальний добробут, згідно з прикметами.

За народними прикметами, віник може підказати, злі чи добрі люди зайдуть, чи хороші новини принесуть.

Помітили, що на підлозі залишився прутик від віника — незабаром з'являться гості.

На несподіваний прихід знайомих або родичів вкаже дитина, яка раптово схопила віник і почала замітати.

Щоб позбутися небажаних гостей  — підметіть їхні сліди, коли ті залишить будинок. А після відходу бажаних гостей, утримайтеся від прибирання, інакше заметете їм шлях.

Хочете везіння — не дозволяйте гостям мести підлогу. Благий намір допомогти у прибиранні обернеться втратою удачі — гість ненавмисно забирає її собі.

В одному житлі не можна мести підлогу різними віниками — до бідності господарів. Тримати в будинку пару і більше віників — поганий знак.

Не тільки багатство може по кутах розійтися, але і молодші члени родини перестануть старших шанувати.

Злі духи в будинку, як оповідає інше повір'я, будуть перескакувати з одного віника на інший. Краще позбавитися від зайвого інвентарю.

Не використовуйте віник як знаряддя для покарання. Дорослого віником стукнути — схудне, дитину — перестане рости. За повір'ями, тварини після удару будуть хворіти.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень