Що потрібно випити 3 серпня, щоб привернути щастя: народні прикмети

3 серпня відзначають день Антонія Римлянина

Із 3 серпня зазвичай починався період сильних вихорів, тому народ і прозвав дату Антон Вихровій.

Наші предки вірили, що під час сильних ураганів і вітрів сказане погане слово може сім'ю або будинок зруйнувати, а прохання про допомогу або добра фраза за тридев'ять земель буде почута.

За цим днем прогнозували погоду в жовтні. Наші пращури казали: «Антон на жовтень дивиться».

3 серпня селяни збирали врожай фруктів і ранніх овочів. Починали збирати яблука, але до Яблучного Спаса (6 серпня) їх не їли.

У садах зривали малину, ожину, аґрус, черемху, калину. З ягід господині готували консервацію на зиму, пекли пироги і ліпили вареники.

3 серпня - вдалий день для будівництва, лагодження дрібних предметів.

Чоловіки цього дня займалися ремонтом льохів і стодол. Приміщення обкурювали від грибка і гризунів, білили стіни, замінювали гнилі дошки і прибирали сміття. Потім у прибрані приміщення засипали зерно.

3 серпня жінки проводили обряд на привернення щастя.

Для цього брали три види смородини - червону (на успіх), чорну (на захист від зла) і білу (на сімейне щастя), і варили з них компот. Напоєм пригощали всіх домочадців.

Що не можна робити 3 серпня

На Антона Вихровія ні в якому разі не можна прибирати вдома. Вірили, що якщо прибрати в будинку, то в гаманці цілий рік буде чисто.

Не слід 3 серпня виносити сміття, особливо під кінець дня. Якщо є гостра необхідність позбутися від чогось, потрібно загорнути непотрібні речі в щось темне і непрозоре.

Оскільки в цей час триває Успенський піст, зі свого раціону краще виключити м'ясні, рибні, молочні та яєчні страви. 

Не варто в цей день сваритися з рідними, згадувати минулі образи і конфліктувати - навіть невелике з'ясування відносин може вилитися в скандал.

 

Народні прикмети на 3 серпня

  • Яка погода 3 серпня – така буде в жовтні
  • Південний вітер дме, пилові вихори кружляють – буде сніжна зима
  • Сильний і холодний вітер – до морозної зими, теплий – до м'якої та сніжної.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень