Три дерева у дворі, які найчастіше притягують блискавку: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Ці три дерева не варто саджати близько біля будинку, бо вони можуть притягувати блискавку.

Здавна наші предки помічали, що в одні породи дерев блискавки вдаряють частіше, в інші - рідше, а деякі майже не чіпають. Про це можна судити по слідах блискавок на деревах - це довгі смуги без кори, часом від самої вершини до коренів.

Тож згідно із народними спостереженнями, найчастіше блискавка влучає у ці три дерева.

Дуб

Дуб належить до дерев, які найкраще проводять розряд електрики. Ще в давнину було відомо, що з усіх дерев частіше за всіх блискавки вражають дуби. Тому донині існує прикмета, що садити дуб у дворі – до нещастя. 

Тополя

Тополя є одним з найбільш блискавко-небезпечних дерев, яке може спричинити і пожежу, і ураження електричним струмом. Дерево має тонкі й ламкі гілки, які можуть при пожежі падати на дах будинку.

Сосна

Сосна - найбільш уразливе для розрядів електрики дерево. Кора ураженої блискавкою сосни розлітається на десятки метрів довкола, може зачепити і будинок, і господарів.

Сучасні дослідники наводять дані, що на 100 ударів блискавки на дуб припадає 54, на тополю - 24, на сосну - 6.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень