Що потрібно принести в дім 19 серпня, щоб притягнути багатство: народні прикмети

19 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують мученика Андрія Стратилата

До святого Андрія Стратилата звертаються з молитвами про захист Батьківщини від війни, просять зцілення від хвороб. Святий вважається покровителем військових, йому підносять молитви про захист воїнів і просять заступництва на військовій службі.

У цей день наші пращури прикрашали дерева. На калину, горобину або сосну чіпляли намиста, стрічки і свічки. Вважали, що це може притягнути благодать.

Пращури вважали, що 19 серпня потрібно принести в будинок сніп вівса. Вірили, що він принесе в будинок багатство і вбереже від нечистої сили.

Здавна було прийнято у цей день прибирати в оселі, мити вікна, взагалі приводити будинок до ладу до осені.

Так як поспівали вже овочі з нового урожаю, з них готували різні страви. А дівчата ворожили на горіхах — клали на стіл волоський горіх і запитували в нього, звідки прийде суджений. В який бік горіх покотиться, звідти і чекали на нареченого.

Що не можна робити 19 серпня

Не можна 19 серпня подорожувати. Предки вірили, що це обернеться проблемами і випробуваннями. Тим, хто збирається в подорож, важливо знати про заборону носіння нового одягу: якщо її не послухатися, то поїздка може зірватися або закінчитися плачевно

Не обговорюйте сьогодні чужі проблеми та не розповідайте про свої. Вважалося, що плітки та безглузді розмови можуть призвести до великих труднощів із грошима.

Не можна 19 серпня підмітати підлогу. Вважається, що віник в цей день може вимести любов.

Не треба братися до ризикованих справ. Відкладіть на потім вирішення фінансових проблем, інакше можна залишитись без грошей в кишені. 

Не можна 19 серпня викидати недоїдки зі столу. Краще їх віддати нужденним і це притягне удачу.

Народні прикмети на 19 серпня

  • Якщо з горіха вже падає листя, то пора збирати буряк.
  • Яка погода сьогодні, такою буде і осінь.
  • Ранковий туман - до сніжної зими.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень