Що вигідніше — порошок чи гель для прання? Це знають тільки кмітливі

Знаючи цю інформацію, можна зекономити гроші

З розвитком технологій господині отримали широкий вибір засобів для прання. Тепер доступне не лише господарське мило, а й гелі, порошки та капсули. Однак багато господинь і досі не знають, який засіб краще обрати.

Що вигідніше – гель для прання чи порошок?

Після звичайного мила з’явився порошок. Тож і зараз багато господинь віддають перевагу сипучим засобам, адже просто так звикли.

Однак у гелю і порошку є кілька істотних відмінностей, які допоможуть з'ясувати, який засіб кращий — гель або сипучий конкретно для вас.

Перше і мало не найголовніше питання, від якого відштовхуються майже всі господині — це ціна.

Порошок коштує дешевше, але витрата його більше, тому що мало хто користується мірною ложкою — зазвичай сиплють «на око».

Гель же виходить дорожче, але через зручну кришку з поділками ви не зможете налити його занадто багато, тому його вистачить на довше.

Переваги сипучого порошку:

  • низька ціна;
  • універсальність для матеріалів, температури, режимів;
  • здатність виводити навіть старі плями.

До недоліків порошку відносять вимивання барвника з тканини, ризик провокації алергії і незручність в зберіганні. Також, як ми вже сказали, порошок витрачається швидше через неможливість його відміряти.

Переваги гелю для прання:

  • економічність;
  • делікатне ставлення до тканин;
  • відсутність розводів на одязі;
  • гіпоалергенність;
  • можливість використовувати при 30-40 градусах.

До недоліків гелю можна віднести його марність при ручному пранні і старих плямах. Однак саме таким засобом можна без проблем очищати речі кожен день, так що старі плями навряд чи встигнуть з'явитися.

Для того, щоб ефективно очищати речі, краще купити і порошок, і гель. Перший засіб підійде, якщо потрібно замочити одяг або випрати його при високій температурі, а також видалити старі забруднення.

Другий засіб — ідеальний варіант при щоденному пранні або при використанні низької температури, а також якщо у вас в родині є алергіки.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень