Депозитний прогноз на початок листопада: експерт здивував порадою, в якій валюті вигідніше тримати збереження

Це стало дуже популярним

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Зараз гривневі депозити є найпростішим і найпривабливішим інструментом для збереження та примноження статків громадян. Це і не дивно, адже прибутковість таких вкладів майже у 2-2,5 раза вища, ніж у валютних.

Що відбувається на ринку гривневих депозитів

Відбулася зміна розміру облікової ставки на 4 відсоткові пункти – до 16%. Після цього тенденції в сегменті гривневих депозитів докорінним чином не зміняться, вважає банкір Дмитро Замотаєв, повідомляє 24 Канал. Адже, починаючи з вересня, триває процес поступового зниження ставок за вкладами.

Наступний тиждень може стати кульмінаційним з відкриття нових вкладів, при цьому пріоритетними для клієнтів будуть депозити з розміщенням від 3 до 6 місяців, за якими дохідність ще деякий час залишатиметься найбільш привабливою – це до 15% річних.

 

Наразі частка таких депозитів вже перевищує 61-62% від загального обсягу нових вкладів.

На думку експерта, починаючи з другої половини листопада, дохідність вкладів може дещо зменшитися. Це результат продовження тренду, який виник після скорочення ставок за 3-місячними депозитними сертифікатами до 20%.

За оцінкою банкіра, ситуація виглядатиме так:

  • у депозитах з розміщенням від 9 до 12 місяців ставки скоротяться в середньому до 14%;
  • депозити на 3-6 місяців – до 14,5% річних.

Прогнози розвитку валютних депозитів

В сегменті валютних депозитів спостерігається період стагнації. Однак вже з другої половини листопада цілком можливо, що набиратиме обертів тенденція до повільного зниження дохідності за такими вкладами. Адже ще наприкінці жовтня близько 20% комбанків знизили дохідність за валютними депозитами відразу на 0,6% пунктів.

Середня дохідність за доларовими збереженням з розміщенням до 1 року знизилася до 2,8-2,9% річних, за аналогічними вкладами у євро – до 2-2,1% річних.

- Можемо припустити, що вже до кінця листопада понад 50% банків зменшать ставки за валютними вкладами, а середні ставки скоротяться до 2,6% річних на вклади в доларах, та до 1,8% річних на вклади у євро – вважає Замотаєв.

Отже, ситуація в сегменті депозитів залишається вельми прогнозованою: чим міцніша гривня та стабільніша економіка, тим менші ставки за гривневими вкладами.

Однак чистий прибуток досі залишається досить високим, що може спонукати громадян до відкриття вкладів саме в національній валюті. І найголовніше: пріоритетним для вкладників залишатимуться саме гривневі депозити з терміном розміщення від 3 до 6 місяців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень