Що туристам ніколи не варто замовляти в місцевих ресторанах: Італійські шеф-кухарі розкрили секрет

Висока кухня Італії часто є перебільшенням

Італійці насправді не їдять багато популярних у світі страв «італійської кухні». Ви напевно хоча б раз чули фразу «Ніколи не замовляйте капучино в Італії». Виявляється, це далеко не єдиний «гастрономічний гріх», притаманний туристам, які приїжджають на відпочинок до цієї популярної серед гурманів країни.

Італійські шеф-кухарі розповіли, від замовлення яких страв туристам варто відмовитися в місцевих ресторанах.

Спагеті болоньєзе

Це одна з найпопулярніших страв у світі, в ресторанах Італії просити її приготувати не варто. Іноді туристи очікують у меню певних страв, наприклад, спагеті болоньєзе або спагеті з фрикадельками, які зазвичай не зустрічаються у справжній італійській кухні. Італійці не їдять таке поєднання продуктів.

Для соусу болоньєзе вони використовують інші види пасти, здебільшого яєчне тісто, як-от тортелліні, равіолі, каннеллоні, лазанью та пасту з сімейства тальятелле, каже  італійський шеф-кухар гранд-готелю Villa Serbelloni Етторе Боккья.

Салат «Цезар»

Популярний у всьому світі салат «Цезар» відсутній у меню справжніх італійських ресторанів. І, як додає Етторе, «для нас салат – це всього лише гарнір до основної страви», а не закуска.

Хліб з оливковою олією та оцтом

Любите замочувати шматок свіжого хліба в оцті або олії перед їжею? Це не по-італійськи. Традиційний ресторан зустріне гостей «хлібним кошиком і гріссіні (хлібними паличками)».

Часниковий хліб

Етторе каже, що багато туристів «вірять, що такі страви, як часниковий хліб, є справжніми італійськими творіннями, але це здебільшого американсько-італійські творіння».

Піца пепероні

Це улюблена страва багатьох туристів, але вам слід «бігти», якщо ви бачите в меню піцу пепероні, кажуть у La Mia Mamma. За їхніми словами, традиційна піца з ковбасками в Італії називається «diavola» і використовує «злегка гостру салямі».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень