Що буде з курсом долара в Україні до кінця року: прогнози експертів

Зміни курсу долара якщо і будуть, то короткостроковими

Курс долара в Україні до кінця грудня різко не змінюватиметься. Експерти прогнозують, що протягом тижня, 19-25 грудня, готівковий курс долара в Україні залишиться в межах 39,5-40,5 грн. Традиційних передноворічних витрат у громадян цього року практично немає. Люди заощаджують гроші, бо невідомо, скільки ще триватиме війна.

За словами директора департаменту казначейства Cominbank Германа Марченка, зміни курсу долара якщо і будуть, то короткостроковими, спричиненими ситуативними обставинами, наприклад, збільшеним попитом в окремий день.

Є фактори, що сприяють курсовій стабільності долара. Це збереження без змін офіційного курсу валют (36,6 грн/дол.), а також облікової ставки НБУ (25%). Також усі офіційні коментарі представників економічного блоку уряду та НБУ свідчать про те, що несподіванок у передноворічних трендах на валютному ринку не станеться.

Курсова стабільність сама по собі є «заспокійливим засобом», який дещо сповільнив сезонну активність на валютному ринку. З іншого боку вплив надає невизначеність через можливі наслідки можливих ракетних ударів, - додав Марченко.

Якщо говорити про сьогоднішні тенденції на ринку валют, то після масованого обстрілу 23 листопада українці стали активніше запасатися готівкою та сильніше економити. Попит на долари та євро тоді просів, і поки що залишається стабільним.

Ті громадяни, які зазвичай купували долари для збереження доходів від знецінення, зараз тримають при собі гривні.

Додамо, що на сьогодні готівковий долар в обмінниках продають у середньому по 40,00 грн, а купують за 40,05 грн. Євро коштує 38,83 грн за євро.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень