Кладе всіх на лопатки: яку валюту зараз найвигідніше купувати в Україні?

На світову економіку насувається потужна економічна криза

Ще недавно «найнадійніші валюти світу» вже сьогодні починають стрімко послаблюватися. У зв'язку з цим українці мають переглянути способи заощадження, щоб не втратити свої гроші через такі зміни.

Про те, у якій валюті найвигідніше зберігати гроші українцям, розповів економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Як визначається надійність валюти?

Експерт зазначає, що на надійність валюти впливає два фактори:

  1. рівень девальвації валюти через інфляцію в національній економіці;
  2. співвідношення цієї валюти до світових банкнот.

Тобто, щоб обрати найбільш вигідну валюту для зберігання, потрібно звертати увагу на рівень інфляції та обмінний курс основних світових валют.

У яких валютах є сенс зберігати гроші

Попри економічну ситуацію в країні, експерт радить насамперед надавати перевагу гривні.

- У національній валюті заощадження варто мати в обсязі 3-місячного бюджету. Тобто потрібно порахувати, яка сума потрібна вам для комфортного життя на місяць і помножити її на три, - каже експерт.

Для довгострокової перспективи економіст рекомендує обирати все-таки долар. Через те, що на світову економіку насувається потужна економічна криза, усі інші глобальні економічні кластери опиняться не в найкращому становищі.

Каже, економіка США теж зіштовхнеться з певними складнощами, але все одно вона буде виглядати найбільш привабливо серед інших глобальних економік. Мовляв, там уже підняли процентні ставки федерального резерву майже до 4%, тому американський долар уже має перевагу над іншими валютами, наголошує аналітик.

Чому долару вдалося покласти на лопатки інші валюти?

Наразі в Європі розвивається енергетична криза, інсценована рф. Через те, що в США є власний внутрішній ресурс для видобування нафти та газу, економіка країни буде почуватися краще порівняно з іншими.

Олексій Кущ також прогнозує, що через 2-3 роки Європа подолає кризу, тому курс євро знову випередить долар.

Як не наробити помилок при обміні валют

Інший фінансовий аналітик - Максим Орищак - попереджає, що саме в період нестабільності люди припускаються помилок із обміном валют.

Річ у тім, що в період нестабільності люди починають купувати чи продавати валюту не завдяки аналізу, а через власні переживання – тут працює більше психологія. Зазвичай люди здійснюють такі активні операції для того, щоб заробити. Але як показує практика, якщо людина не професіонал, то в неї є великі шанси втратити капітал.

Класична ситуація – людина купує валюту, коли вона дорога, а продає, коли вона дешева. Для того, щоб цього не трапилося, слід диверсифікувати свій капітал і не піддаватися паніці.

 

Не чекайте новин, а намагайтеся розподілити свої кошти заздалегідь, радить експерт.

Один зі способів –  купувати щомісяця валюту, не тільки американський долар, а і євро, а гривню залишати на операційні витрати. Таким чином ви диверсифікуєте свій капітал.

Джерело: Pro Гроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень