Долар знову пішов вгору: скільки зараз коштує валюта?

І що буде далі – прогнози аналітиків

В Україні за тиждень на готівковому ринку здорожчав долар. Банки продають американську валюту у середньому на 40 коп. дорожче. Про це свідчать дані на сайті Kurs.

Курс в банках

Середній курс долара в українських фінустановах тиждень тому становив 39,19 гривні у купівлі та 40,06 — у продажу.

Станом на 4 листопада валюта США коштує 39,65 та 40,46 грн, відповідно.

Порівняно з попереднім банківським днем середній курс долара у банках підвищився незначно: у купівлі — на 5, у продажу — на 1 коп.

Прогнози щодо курсу долара

Оскільки Нацбанк продовжує інтенсивно витрачати валюту зі своїх резервів, то за такої динаміки невдовзі буде змушений знизити офіційний курс гривні. Наслідком стане девальвація гривні на готівковому ринку і прискорення темпів зростання інфляції, переконані експерти.

При цьому аналітики вважають, що в Україні курс долара в листопаді триматиметься на нинішньому рівні — близько 40 грн/дол. Висока ймовірність того, що такий курс збережеться до кінця поточного року.

Нагадаємо, що в бюджеті на 2023 рік, який напередодні ухвалили нардепи, курс гривні до долара США на кінець наступного року запланований на рівні 45,8 грн/дол, тоді як у редакції до першого читання закладалася цифра 50 грн/дол. У середньому за рік курс заплановано на рівні 42,2 грн/дол.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень