«Секретні» тарифи і не тільки: на «Рівнеоблводоканал» поскаржилися уповноваженому з прав людини

І вже отримали реакцію на скаргу.

До представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини ще наприкінці липня звернувся громадський активіст, експерт з питань житлово-комунального господарства Сергій Пінчук. Скарга стосувалася права власності на водопровідні мережі. Зокрема, Сергій Пінчук хотів знати, кому належать мережі облводоканалу, які розміщені в Рівному, та на основі яких рішень підприємство використовує землі територіальної громади міста (тобто і його, як члена громади). Омбудсмену Сергій Пінчук поскаржився не тільки на "Рівнеоблводоканал", а й на Рівненську обласну раду, у комунальній власності якої перебуває водопостачальне підприємство. Адже не міг отримати від них необхідної йому інофрмації. 

Днями Сергій Пінчук отримав від представника уповноваженого відповідь, про що повідомив у соцмережі Фейсбук:  

Serhiy Pinchuk Уповноваженим ВРУ з прав людини відкрито провадження за фактом ненадання публічної інформації Рівненською облрадою та "Рівнеоблводоканалом".

А тим часом 19 серпня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг змінила тарифи "Рівнеоблводоканалу". Якими вони стали - на сайті НКРЕКП інформації досі не оприлюднили. Але Сергій Пінчук у соцмережі Фейсбук повідомив:  

Директор "Рівнеоблводоканалу" Андрій Карауш на комісії облради повідомив, що, згідно з рішенням НКРЕКП від 19 серпня, тариф на постачання води та водовідведення буде підвищено на 17-20%.
Крім того, Карауш заявив, що інформація про систему водопостачання є інформацією з обмеженим доступом+).
Але комісія з питань комунальної власності облради все ж зобов'язала директора облводоканалу надати усю інформацію про формування тарифів депутатській комісії міськради. Тепер продовження контракту Карауша залежить від його відкритості.

Нагадаємо, ми писали, що на "Рівнеоблводоканал" також нещодавно скаржилася депутат міськради Рівного Любов Романюк. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень