«Секретні» тарифи: на «Рівнеоблводоканал» скаржаться, він дорікає

Депутат міськради Рівного Любов Романюк поскаржилася на керівництво "Рівнеоблводоканалу".

За її словами, керівництво підприємства не надає комісії міськради, яка шукає шляхи зменшення тарифів на комунпослуги, документи про складові тарифів. Точніше, документи нібий  надали, але у близька десятка папках неможливо розібратися. Тому вона просить втрутитися депутатів Рівненської облради. Адже "Рівнеоблводоканал" перебуває в обласній комунальній власності. 

Про це Любов Романюк написала у соцмережі Фейсбук:

 Любов Романюк 

Аналіз тарифів триває. Досі жодний депутат Рівненської обласної ради не звернув увагу на те, що депутати Рівнеради затребували документи у їхнього комунального підприємства. Ніхто не поцікавився, чи пішло підприємство "Рівнеоблводоканал" назустріч комісії, чи надало пакет документів, чи готове зменшити тариф, чи спроможне довести його обгрунтованість... Між тим, попри надані документи постачальними підприємствами, і досі немає копій головних пакетів складових, які готувалися на Київ, і які погодило НКРЕКП. 
І якщо "Рівнетеплоенерго" - підприємство приватне і, можливо, саме тому показує "зуби", то "Рівноблводоканал" - комунальна установа, фінансово залежна (!) від Рівненської облради. 
Події, які розгорнулися навколо цієї структури останніми місяцями, непокоять поведінкою керівництва. Тому на етапі вивчення складових, я звертаюся до депутатів Рівненської обласної ради: проявіть врешті-решт свою позицію, і допоможіть провести аудит складових тарифів вашого підприємства якісно. Це потрібно в першу чергу вашим виборцям, яким ви обіцяли всіляку підтримку. Ми зацікавлені у обгрунтованій сплаті за послуги, а ви?

Директор підприємства "Рівнеоблводоканал" Андрій Карауш заперечив:

Ми надали максимально можливі всі свої викладки, розрахунки.  Не можуть розібратися у тих паперах, що ми надали? Ну, ми не повинні проводити всеобуч. Мабуть, там мають бути спеціалісти, які розбираються і хочуть провести аудит тарифів. Але розпорядником всіх цих розрахунків є не лише водоканал, а й Національна комісія. Тому депутатам міської ради треба знати, що звертатися, в першу чергу, треба до Нацкомісії.

 

Андрій Карауш розповів, що у поданому ними пакеті документів до Києва Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг може робити зміни, вносити правки. Тож буває так, що тариф коригують навіть без їхнього відома. Тому краще вимагати розрахунки тарифів саме у Нацкомісії.  

Всі процедури в Нацкомісії є відкритими, публічними. Встановлюються терміни для подання пропозицій і обговорень. За чотири роки жодної пропозиції з міста від громадських активістів чи депутатів не поступало. Тому треба навчитись користуватися своїми правами і все буде добре. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень