Чи має право міська рада приймати мораторій на підвищення тарифів?

Саме навколо цього питання розгорілася жвава дискусія на засіданні бюджетної комісії Рівнеради

Зокрема, депутатами було зареєстровано проект рішення, який накладає мораторій на підвищення тарифів на місцевому рівні. І для того, аби його розглянули на засіданні сесії Рівнеради, документ повинен пройти візування в необхідних комісіях.

Проте, експерт з питань ЖКГ Сергій Пінчук відзначив, що ухвалення таких рішень міської ради не належить до її компетенції. Окрім того, таке рішення повинно носити характер регуляторного акту, а не проекту, аби дійсно мати юридичну силу.

Проект рішення не сподобався не лише експерту, а й деяким представникам бюджетної комісії. Зокрема перепалка виникла між депутатами Сергієм Васильчуком та Галиною Кульчинською:

С. В. Це дикий популізм!

Г. К. Ну звісно, дикий популізм. А не популізм уряду призначати такі тарифи?

С. В. То це проблема уряду, а не популізм.

Г. К. Правильно, бо в нас краще сказати в Київі отам, а ми тут тихенько, ми не беремо на себе відповідальність.

С. В. А яку відповідальність ми візьмемо на себе цим рішенням? Що, краще стане кожній конкретній людині, яка в нас питала про тарифи?

Сергій Васильчук в результаті таке рішення не підтримав, та більшістю голосів комісія все ж відправила документ на розгляд сесії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень