Чим загрожує тарифний мораторій, - думка міського голови Рівного

Питання тарифів буде розглядатися на найближчій сесії Рівненської міської ради. Адже на цю тему міська влада вже отримала дві електронні петиції, також питання підніматимуть кілька фракцій міськради, відповідний проект рішення вже зареєстровано напередодні сесійного засідання 21 липня. Йшлося про тарифи і на зустрічі прем‘єр-міністра Володимира Гройсмана з мерами українських міст. За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, для нього очевидно, що уряд знижувати тарифи не планує. Що ж до можливого введення мораторію на місцевому рівні, то Володимир Хомко каже, що таке рішення не має юридичної сили, адже їх величину визначає НКРЕКП. Більше того, може нести загрозу. Пряма мова:

Мораторій сам по собі ніякої юридичної сили немає. Але яка небезпека. Люди, почувши про мораторій, можуть почати не оформляти субсидій. Якщо при цій ціні на газ якась частина людей не оформить на осінь субсидій  - це буде катастрофа. Катастрофа для всієї держави. тому треба щоб люди терміново оформляли ці субсидії.

Також Хомко назвав цифру, яку довелося б компенсувати з міського бюджету лише за тепло, у разі запровадження мораторію – 200 мільйонів гривень. Тож найбільш прийнятною реакцією  на непомірні тарифи Хомко вважає ухвалу, подібну до затвердженої Львівською міською радою. В документі, нагадаємо, йдеться про неконституційність підняття тарифів в Україні.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень