«Розправою» назвала звільнення виховательки з Рівненщини за фото у соцмережах міністр освіти (ВІДЕО)

На її думку, потрібно змінювати Трудовий кодекс, щоб подібне стало неможливим

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич в ефірі "Сніданку з 1+1" прокоментувала ситуацію зі звільненням з роботи у дитсадку села Бугаївка Радивилівського району виховательки Віти Черешньовської. Нагадаємо, що завідувачка дитсадка Лариса Музика звільнила її за фото в купальнику у соцмережах.

Лілія Гриневич вважає, що звільняти виховательку за фото не мали права:  

"Не мали права, тому що вчителі, вихователі - також люди. Вони мають право на своє родинне життя, відпочинок. Я вважаю це ні чим іншим, як розправою.

 

Це проблема нашого Трудового кодексу, де написано, що звільняють педагогічних працівників за так званий етичний проступок. Що таке етичний проступок - вирішує профспілка цього закладу.

 

В принципі, якщо керівник цього закладу має намір позбутися когось, хто думає інакше або сперечається, а такі люди, на жаль, серед керівників навчальних закладів теж є, вони можуть викрутити разом із профспілкою, як хочуть, чи це був етичний проступок, чи ні".

На думку Гриневич, цю прогалину у законодавстві треба усувати:

"Треба змінювати Трудовий кодекс. І в парламенті є такі проекти. Але у цьому випадку це можна розглядати винятково як розправу над цим педагогічним працівником".  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень