Розчулив весь світ: пес дивом вижив і навчився ходити на двох ногах (ФОТО/ВІДЕО)

Цьому він навчився сам

Фото - The Guardian
Фото - The Guardian

Люди розчулені історією спанієля Декстера з Америки, штат Колорадо.

Ще цуценям Декстер потрапив під машину і дивом вижив.

Сім'я улюбленця дбала про нього – пес жив на інвалідному візку, - пише The Guardian.

Собака став знаменитим після того, як незнайомець зняв на відео, як Декстер ходить на двох ногах. Відео завірусилось.

У березні 2016, коли Декстеру був майже рік, він потрапив у жахливу аварію. Він утік із двору. Батько сімейства знайшов його приблизно за милю від дому, з двома сильно пораненими передніми ногами. Собаку доправили до ветеринара. Далі – зі слів власниці дивовижного пса, Кінті:

- Коли ми приїхали, ветеринар чекав і, побачивши Декстера, позеленів. Він сказав, що йому потрібно звернутися до старшого ветеринара. На той момент ми не знали, чи була у Декстера черепно-мозкова травма чи внутрішня кровотеча. 

Собаці ампутували одну з передніх лап.

- Через три дні Декстер повернувся додому. Він переніс багато операцій, але ветеринар був упевнений, що він зможе насолоджуватися гідною якістю життя. Він довго відновлювався, і я наполегливо працював над його реабілітацією – нарощував м’язовий тонус, працював над його рухливістю. Рік Декстеру довелося носити конус, і ми спеціально замовили інвалідний візок, який встановлювався навколо його живота, з колесами спереду, щоб він міг пересуватися на трьох ногах. Він був ще цуценям, мав стільки енергії і просто випромінював позитив.

Ми ніколи не вчили Декстера так ходити, це була його власна ідея. 

 

- Щоранку, перш за все, я носила його сходами під’їзду, без його візка, щоб вийти на подвір’я. Одного разу я залишила його внизу, поки заскочила усередину, щоб взяти каву. Коли я повернулась через кілька секунд, Декстер був на вершині сходів. 

Я знову знесла його вниз і стала чекати. За кілька хвилин він підскочив на дві задні лапи та піднявся по сходах, наче робив це все своє життя. Я не могла в це повірити. Відтоді Декстер не переставав ходити на двох ногах. Іноді він використовує передню ліву ногу для рівноваги, але коли він хоче йти швидко, він піднімається на дві задні ноги, щоб побігти.

Фото - The Guardian
Фото - The Guardian

Зараз Декстеру сім років. 

- Він переписав правила того, що означає мати фізичні вади. Його ніщо не гальмує, він найрадісніший пес — рішучий і завзятий. Я так пишаюся ним. Я отримую листи з усього світу від людей, які опинилися в скрутному становищі, і кажуть: «Якщо Декстер може це зробити, я теж можу», - розповідає жінка. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень