Вчені пояснили, чому коти так багато сплять

Є низка причин

Господарі котів могли помічати, що їхні домашні улюбленці дуже люблять спати.

Але чи не вказує це на певні проблеми зі здоров'ям муркотика?

Кіт - нічна тварина

Можливо, пухнастий просто вночі полює на уявних гризунів. Це не дивно, бо раніше коти зазвичай вели нічний чи сутінковий спосіб життя. Тобто, така поведінка домашнього улюбленця може бути обумовлена впливом спадковості.

Заощадження сил

Так, більшість сучасних домашніх котів взагалі не полюють і «добувають» їжу завдяки господарям. Однак, інстинкти змушують тварину думати, що попереду її чекає полювання, а тому намагається накопичити необхідну кількість енергії.

Не спить, а відпочиває

Якщо кіт лежить із заплющеними очима – можливо, це звичайний короткий перепочинок без міцного сну. Ви це можете помітити, якщо у тварини періодично рухаються хвіст або вуха. Подібне вказує на те, що вона слідкує за оточенням і завжди готова до непередбачуваних ситуацій.

Стрес

Якщо котик ховається та менш активний, ніж зазвичай, то це може свідчити про стрес. З останнім він якраз і може боротися завдяки великій кількості сну. Тому, якщо є такі підозри, краще звернутися до ветеринара.

Джерело: Дивогляд

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень