Чи можна пускати собаку в ліжко: відповідь експерта

Чим може обернутися сон із улюбленцем

Багато власників чотирилапих люблять пригріти біля себе улюбленця, але спати з псом в одному ліжку буває не лише небажано, а й часом небезпечно.

Згідно з останніми дослідженнями, якщо ви ділите спальню з улюбленцем, це може поліпшити ваш сон - поки він з вами не під однією ковдрою. Але не все так однозначно.

Експерти розповіли, чому не можна спати з собакою

Є принаймні дві причини - це може розбалувати тварину, а у людей спричинити серйозні захворювання. 

Собака може стати агресивною. Деякі собаки відмовляються підкорятися господареві, коли починають сприймати ліжко як власну територію і «охороняти» її.

Собача слина. Деякі собаки пускають слину уві сні, і тоді їхні власники прокидаються на мокрих простирадлах і подушках. Якщо таке у вас, то вихованцеві краще влаштуватися поруч з постіллю, а не в ній.

Нагрівання ліжка. Взимку, можливо, собаки в ліжку служать додатковим джерелом тепла для господарів. Але практика показує, що це підходить не всім.

Якщо ви не любите спати в жаркому ліжку, то спільний сон з вихованцем - не для вас.

Сон на висоті. Не варто запрошувати собаку в ліжко, якщо їй складно самостійно туди забратися.

Якщо вам доводиться садити собаку в ліжко самостійно, краще зовсім цього не робити, адже при зістрибуванні з ліжка пес може травмуватися.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень