Як гуманно відучити кішку ходити по столу: поради експертів

Щоб котик не образився

Кішки обожнюють стрибати на столи - окрім того, що там можна поцупити щось смачненьке, це ще й частина навколишнього світу, який муркотики активно досліджують.

Але часто така звичка тварини викликає невдоволення у господарів. Можна спробувати відбити у кішки інтерес до столу. Найлегше це буде зробити із маленьким кошеням, а найважче - перевчити дорослу кішку.

Але, у будь-якому випадку слід набратися терпіння - це може зайняти від кількох днів до кількох тижнів.

Насилля і грубість точно не допоможуть

Для початку розберемося, як не можна відучувати улюбленця. З котиком не спрацюють крики та фізичне насильство - він сам по собі не здатен зрозуміти зв'язку між вчинком і покаранням. 

Бити тварину, кричати на неї, грубо спихати зі столу, плескати в долоні категорично не можна. Все це може привести до серйозних розладів психіки кота, особливо якщо улюбленець полохливий від природи. Після такого «дресирування» тварина перестане вам довіряти.

Важливо, щоб у кота виробилось небажання лізти на стіл, а не неприязнь до господаря.

Фольга

Кішки дуже не люблять звук і текстуру фольги. Тому один з робочих варіантів - розстелити її на столі й почекати, поки улюбленець на неї застрибне.

Більшість тварин, коли почують звук від лапок, з огидою зістрибнуть на підлогу. Щоб звичка закріпилась, залиште фольгу на столі на кілька днів.

Неприємні запахи

Більшість котів не переносять цитрусового запаху.

Можна розкласти по столу апельсинові або лимонні кірки, або змастити поверхню цитрусовою ефірною олією.

Так стіл у кота буде асоціюватися з неприємним запахом.

Деко з водою

На краю стола можна поставити широке деко з водою. Якщо кіт застрибне прямо у воду, то точно одразу зістрибне вниз. Ще можна своїми руками поставити його лапи у воду, якщо тварина обходить деко.

Двосторонній скотч

Кішки ненавидять торкатися лапками липких речей. Тому спробуйте на кілька днів заклеїти поверхню столу двостороннім скотчем. Як тільки котик відчує, що прилип - відразу зістрибне.

Важкі предмети

Їх можна застосовувати, якщо вам не потрібно постійно використовувати стіл. Просто розставте на поверхні важкі й великі предмети так, щоб кіт фізично не зумів на нього застрибнути. 

Лежанка

Це - символ відчаю котолюба. Застосовується, якщо ви вже перепробували всі вищеописані методи й жоден з них не допоміг - кіт вперто лізе на стіл.

В такому випадку можна хоча б поставити на краю столу улюблену лежанку кота. Залазити на стіл він продовжить, але, швидше за все, перестане ходити по столу і заважати людям, а лише буде відпочивати в лежанці.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень