Не тільки любов: відомо, чому коти труться об ноги людей

Є низка факторів

Господарі котів часто помічають, що їхні домашні улюбленці труться об них або об різні предмети, але не знали, що у такої поведінки є конкретні причини.

Зазвичай муркотики таким чином демонструють любов та відданість, але на це також впливають інші фактори. 

Увага

Ви могли помічати, що тварина так робить, коли людина повертається додому після роботи чи з іншого місця. У такій ситуації кіт може штурхати лобом чи просто тертися до ніг. Є версія, що таким чином він хоче привернути до себе увагу, щоб ви з ним погралися чи просто погладили.

Безпека

У такий спосіб домашній улюбленець демонструє, що почувається у безпеці поряд з вами. Якщо ж він так робить стосовно неживих предметів – це означає, що йому подобається те, що його оточує.

«Своя» людина

На відміну від людей та різних тварин, котики отримують багато інформації про навколишній світ завдяки своєму нюху. На їхньому підборідді, щоках, лобі та лапах є залози, які виділяють феромон. Люди не помічають його запах, але чотирилапі легко його виявляють. Ці феромони можуть розповісти про стать кішки, її стан і настрій.

Коли людина повертається додому, або активно чимось займається, то від неї поширюються різні запахи. До прикладу, коли ви повертаєтеся з прогулянки, ваше тіло та одяг зберігає запахи інших створінь. Коли домашній улюбленець починає тертися об вас, то, можливо, він хоче залишити на вас свій запах, щоб ви стали для нього  «своєю людиною».

Учені це називають територіальною поведінкою, яка вказує на наявність уподобання. Також до неї відносять дряпання речей та котячі «мітки».

Джерело: Дивогляд

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень