Нахабство чи довіра: чому коти тулять свій зад до обличчя господаря?

Таке траплялося з кожним кошатником

Уявіть ситуацію: ви лежите на дивані з книжкою або смартфоном, коли раптом перед вашими очима виникає пухнаста котяча дупа. 

Зараз кожен власник домашнього котика згадав чимало таких випадків. Приємного мало, еге ж?

Спочатку може здатися, що кішка зробила це випадково і просто не розуміє, що це непристойно. Але потім до вас доходить: це не випадковість, і мурчало сповнений рішучості продовжувати цю демонстрацію.

Врешті, необхідно змиритися: всі домашні коти тикають своєю дупою людям в обличчя.

Для них така поведінка нормальна. Є декілька логічних причин, чому вони це роблять. 

Тонкощі котячої ввічливості

Навряд чи ви оціните зад вашої кішки «крупним планом», але мурчало цього не знає! Коти вважають, що цим жестом тільки роблять вам ласку.

Котики, як і собаки, спілкуються за допомогою запахів. Щоб отримати інформацію про людей, інших тварин та довкілля, вони покладаються на свій ніс: коли коти вітаються між собою, кожен із них чемно обнюхує місце біля основи хвоста - там розташовані важливі пахучі залози.

Це наче «котячий паспорт» - нюхаючи там, обидві кішки, по суті, підтверджують свою особистість і дізнаються одна про одну. Для них це нормально та ввічливо.

Але коти не розуміють, що людські носи просто не спроможні вловити необхідні для «привітання» тонкі запахи, і що нам зовсм не подобається, коли котячий зад упирається в обличчя.

 

Довіра та пестощі

Хоч ваша домашня кішка живе в комфорті та безпеці, вона просто не може ігнорувати інстинкти виживання. Кішки маленькі та вразливі, щоб захистити себе, вони доволі неохоче зближуються з іншими істотами. Коти зазвичай готові до нападу та не повертаються спиною до потенційних загроз.

Тому підставлений до обличчя зад - це комплімент і вияв крайньої довіри. 

Хоч усі кішки різні, більшість із них люблять, коли їх гладять, чухають. Фізичний контакт у котиків - найважливіший у формуванні дружніх взаємин.

Тому коли кішка упирається дупою у ваше обличчя, вона може таким чином просити вас її погладити. Якщо її одразу різко відштовхнути, це може спантеличити і навіть засмутити муркотика. Спробуйте погладити її і подивіться, що станеться.

Підсумки

Не відштовхуйте кішку різко від себе, коли вона наступного разу впреться дупою вам в обличчя, пам'ятайте - тваринка намагається сказати щось важливе.

Її варто погладити, порозмовляти із нею - так ви додасте ще одну цеглинку в міцний фундамент вашої дружби та зв’язку. Тоді великий шанс, що кішка розвернеться сама.

Звісно, ніщо не завадить їй зробити те саме трохи пізніше. Але, врешті-решт, до цього можна просто звикнути.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень