Російський генерал Зусько, який родом з Волині, «зливав» позиції окупантів для ЗСУ (ФОТО/АУДІО)

Його арештували

Командувача 58-ї загальновійськової армії РФ генерала-лейтенанта Михайла Зуська звільнили та арештували.

Попередньо відомо, що причиною цього став провал наступу рашистів на Миколаївщині. Подейкують, що він «зливав» позиції окупантів для ЗСУ. Про те, що російського офіцера з українським походженням арештували, у своєму телеграм-каналі повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко. До аудіозапису він додав такий допис:

- Командувача 58-ї армії російських окупантів все ж таки заарештовано?

 

Мені до рук потрапило цікаве аудіоперехоплення розмов одного з тих осетинів, хто, ймовірно, воює на боці окупантів.

 

З нього випливає, що генерала Михайла Зуська, який командує найбільш боєздатною російською 58-ю армією, заарештовано. За невдачі при наступі в районі Миколаєва, - написав Андрій Цаплієнко.

Відомо, що причиною арешту також стало те, що Михайло Зусько – уродженець Волині, а його рідний брат - теж генерал Микола Зусько. Однак брат не зрадив своїй Батьківщині й служить у ЗСУ.

Про це ми писали тут: Рідні брати з Волині воюють на різних сторонах фронту, один – генерал РФ (ВІДЕО)

Довідка

Михайло Зусько народився в 1972 році в селі Ветли Камінь-Каширського району на Волині. Закінчив Рязанське вище повітрянодесантне командне училище, учасник Першої чеченської війни. У 2021 році на Владикавказі російський генерал-майор Михайло Зусько урочисто під камери пішов  на підвищення, а вже через пів року пішов керувати атаками на Херсон, Миколаїв, Вознесенськ і Південноукраїнську АЕС, втративши багато війська і техніки.

Колись відомим земляком, який досягнув успіху у кар’єрі, місцеві мешканці його рідного села навіть пишались – мовляв, з бідної родини, а вибився в люди.

Тепер війна думки змінила

Майбутній російський генерал-майор виїхав з України 89-го, приїжджати до села перестав близько десяти років тому. Зараз між Зуськом і його земляками не просто роки, а прірва. Вся родина проклинає родича і не хочуть його більше ніколи знати. В родині Зусько 12 братів і сестер. Та у сім’ї тепер вважають, що їх лише 11. Рідні брати й сестри навіть говорити про нього відмовляються.

- Його брат зараз воює — захищає Київ. Він теж військовий, рідний брат. Розумієте? Чесно скажу, ми пишались ним, а тепер... Тихо скажу — ненавиджу. І більше немає слів, — каже племінниця генерала Оксана.

Заарештували Михайла Зуська чи ні і якою буде його подальша доля, у волинській родині не цікавляться.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень