«Це значно більше, ніж площа усіх країн Бенілюксу»: Скільки населених пунктів окупувала росія

Бої тривають на великій території

На сьогодні 2603 населені пункти, а це 20% території України, тимчасово перебувають під російсьм прапором. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що у період з весни 2014 року до 24 лютого 2022 року росія вбила понад 14 000 людей. Ще понад 1,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями, а російська армія контролювала більш як 43 тис. квадратних кілометри території України.

Після 24 лютого російські війська зайшли у 3620 населених пунктів України, 1017 з них вже вдалося звільнити, ще 2603 належить звільнити. Станом на сьогодні під контролем окупантів перебуває близько 20% нашої території, майже 125 тис. квадратних кілометрів. Це значно більше, ніж площа усіх країн Бенілюксу разом узятих, –  розповів Володимир Зеленський.

Президент також додав, що близько 300 тис. кв. км забруднені мінами та снарядами, які не розірвалися.

Майже 12 млн українців стали внутрішніми переселенцями. Понад 5 млн – це передусім жінки та діти, які виїхали за кордон, – поділився Зеленський.

На сьогодні бої тривають на величезній території від Харкова до Миколаєва.

По прямій між ними близько 450 км, але якщо подивитись на всю лінію фронту, а вона не є прямою, то ця лінія більша ніж 1000 км, – розповів президент.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень