У разі війни будинок Санта Клауса у Фінляндії стане бомбосховищем

У випадку чого він може витримати ядерну та хімічну атаки

Через війну в Україні у Фінляндії ухвалили рішення про те, що у разі нападу, будинок Санти перетвориться  на бомбосховище.

Його висота становить близько 50 м, він витримує бомбардування, хімічну або ядерну атаки та може вмістити до 3600 людей, повідомляє Reuters.

 

У будинку є кемпінгові ліжка, аптечки та навіть обладнання, щоб прорити тунель на поверхню на випадок, якщо конструкція завалиться. Окрема свердловина забезпечує воду, хоча людям потрібно приносити їжу.

Відомо, що питання підготовки бомбосховищ у Фінляндії актуалізувалося після початку війни в Україні та ухвалення фінським урядом рішення про вступ до НАТО.

Притулок Санта-Клауса є лише одним із близько 50 000, побудованих після того, як північна країна пережила дві війни з Радянським Союзом під час Другої світової війни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень