4 росіян, які опинилися під час повномасштабного наступу на Рівненщині, обміняли (ФОТО)

Принаймні так заявляють представники росії

24 лютого росія почала відкриту повномасштабну агресію на територію України. За 2 дні до цього на територію Рівненської АЕС прибули 4 працівники Росатому, які привезли радіоактивне паливо.

Тоді вони заявили, що не хочуть повертатись у РФ і їх не утримують на території нашої атомки силою. Про це ми писали тут: На Рівненській АЕС «утримують російських спеціалістів-атомників»: з росії поширюють черговий ФЕЙК

Побачене на власні очі, росіяни прокоментували так:

- Ми бачимо ті жахи, які творять наші співвітчизники. Вони вбивають дітей, матерів, громадян України. Тут ми побачили всю правду, – казав один зі співробітників Росатому.

 

 

- Не розуміємо, як офіцери можуть віддавати наказ бомбити атомні станції. Ми розуміємо, що наслідки цього можуть виявитися плачевними та призвести до ядерної катастрофи. І не розуміємо, чому відбуваються обстріли Чорнобильської та Запорізької атомних станцій”, — додав інший працівник.

 

 

- Ми не хочемо брати в цьому участі і мати стосунок до цього. Після всього побаченого нам страшно повертатися”, — сказав четвертий працівник.

Виявляється, росіяни таки поїхали на росію.

Сьогодні, 31 травня, про це під час брифінгу повідомив в.о. президента Енергоатому Петро Котін:

- Наскільки мені відомо, їх обміняли на українських громадян...

 

Вони перебували на майданчику Рівненської АЕС близько місяця, почалась війна, але за умовами контракту вони продовжували там перебувати, бо контракт закінчується після того, коли всі елементи, які перевезли, були розвантажені, — сказав Котін.

За його інформацією, працівників Росатому передали після того, як вони зробили заяви, оприлюднені для ЗМІ. Більше деталей цього обміну Котін не уточнив.

Джерело: Суспільне Рівне

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень