Оксана Забужко пояснила, через кого Італія хотіла, щоб Україна поступилася путіну

А Україні, вважає вона, є над чим працювати

Італія стала однією з країн Заходу, яка пропонує Україні йти на мирні переговори з росією. Це притому, що інші країни Євросоюзу вважають, що українці мають виграти війну і пропонують допомогу з озброєнням.

Відома українська письменниця Оксана Забужко, яка перебуває нині в Італії, має свою версію того, чому ця країна виступає за поступки путіну. Вона оприлюднила її у Фейсбуці.

На її думку, росія (вона її називає Чекістаном) особливо щедро інвестувала в Італію. Тож війною сильно незадоволена зв'язана з росією частина італійського бізнесу.

Так, донедавна кожна успішна жінка з рф літала хоча б двічі на рік на шопінг до Мілана, чи за старим муранським склом у Венецію.

 

А зараз у Венеції росіян нема взагалі.

 

Через це бізнес мусить смикати уряд, щоб швидше «мирив» Україну з Росією і мінімізував йому збитки.

Також, пише Оксана Забужко, для впливу на мізки італійців у тамтешніх книгарнях з'явилася брошура зі статтею американського професора, вихідця з України, Чомскі-Хомського. У ній він пише про те, як «у війні в Україні винен Захід». 

Брошуру цю, припускає письменниця, йому, вочевидь, було замовлено «під бестселлер» одразу з першими російськими бомбами, бо англійського оригіналу у вихідних даних немає.

 

Книжка писалась одразу для італійського видавця і вийшла в останніх числах квітня.

 

І нині вона стоїть в усіх книгарнях як головне «першоджерело» пересічному італійцеві для орієнтації. А інших книжок з гарячої теми на італійському ринку наразі немає.

Книга Чомскі-Хомського в італійській книгарні

Нагадаємо, що Чомскі відомий тим, що виправдовував путінську агресію проти України та загарбання Криму. І наполягав на тому, що США мали б змусити Україну до виконання путінських вимог: нейтральний статус, особливий статус окремих територій, визнання Криму російським. А український опір, на його думку, може призвести до ядерної війни.

Втім, пише Оксана Забужко, цій м'якій силі протистоїть громадська думка в Італії, яка однозначно на стороні України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень