Рівненські бізнесмени сплатять американцю майже 400 тисяч доларів боргу

Іноземець виграв усі суди у цій справі

Американський бізнесмен відсудив майже 400 тисяч доларів боргу у рівненських партнерів. Американська корпорація «Lawrence Gas&Oil» зі Штату Флорида виграла всі українські суди в справі щодо повернення їй рівненськими партнерами понад $359 тисяч боргу.

Рішення виніс Вищий господарський суд України. Про це пише Gazeta.ua.

«Рішення суддів справедливі. Вони примушують моїх колишніх українських партнерів дотримуватися законів і грошових зобов'язань. У серпні минулого року Господарський суд Рівненської області зобов'язав примусово стягнути з підприємства "Нерудтехпром", що в селі Біла Криниця Рівненського району, на користь корпорації $99 тис. наданого кредиту та понад $260 тис. процентів, нарахованих за користування цими коштами. Це рішення без жодних змін залишили в силі Рівненський апеляційний господарський суд, а також і Вищий господарський суд. Задоволений рішенням судів, а також роботою мого адвоката», – пояснює Ісак Каліхман, президент американської корпорації.

Нагадаємо, ще у 2001 році він позичив українським партнерам майже 1 мільйон доларів. За ці гроші збудували автозаправну станцію та готель під Рівним на 314 кілометрі міжнародної траси Київ-Чоп. Борг американцю не повернули.

Українські партнери мали повернути кредит до 2011 року. Однак, тільки тепер у судах нам вдалося відновити справедливість. Вже відкрили виконавче провадження з примусового виконання наказу суду. Тож, гроші доведеться віддавати. У рахунок боргу корпорація може забрати й майно українського підприємства, зокрема, готель», – каже Віталій Кітовський, адвокат, який захищає американську корпорацію.

Також у 2012 році в Ісака Каліхмана намагалися забрати його бізнес в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень