Рівненщина: одні укладають шлюб навіть онлайн, інші - розлучаються

Кількість шлюбів і розлучень за час війни озвучили у ДРАЦСі

Фото ілюстративне з мережі
Фото ілюстративне з мережі

У перші дні війни частина реєстрів не працювали, тож деякі послуги не надавались. Станом на 24 березня ситуація змінилась.

Тепер усі послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану надаються у повному обсязі за принципом екстериторіальності.

 

Тож за місяць війни у ДРАЦСі підбили певні підсумки.

Про кількість одружень, розлучень та народжень, а також про відновлену роботу реєстрів розповіла начальниця відділу ДРАЦС у Рівненській області Катерина Новікова:

-  Що стосується одружень, то з 24 лютого по 24 березня в Рівненській області зареєстровано 576 шлюбів. На Рівненщині одружуються зі всіх областей.

 

Взяти шлюб тепер можливо у день подачі заяви, адже процедуру укладання спрощено.

 

Також на період воєнного стану дозволяється реєструвати шлюби командирами військових частин без присутності нареченого чи нареченої, якщо він чи вона є військовослужбовцями, поліцейськими, медиком тощо.

 

Акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома відсутніми нареченими.

 

Такий документ надалі надсилається командиром чи керівником установи до будь-якого відділу ДРАЦС для складання актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

 

При проведенні державної реєстрації шлюбу у воєнний період  не сплачується державне мито.

Також Катерина Новікова повідомила, що за місяць в області зареєстрували 776 малюків.

Дуже часто зараз реєструють діток з Київської, Сумської,  Харківської областей, які змушені були залишити свій регіон.

Є й охочі розлучитись. За місяць працівниками відділів ДРАЦС на Рівненщині внесено 23 актових записи про розірвання шлюбу, повідомила Катерина Новікова:

 -  Цифри стосуються родин, які розлучаються без дітей. Інформація про розірвання шлюбу за рішенням суду вноситься до Державного реєстру ДРАЦС після надходження відповідних документів.

Додамо, що цього тижня державне підприємство «НАІС» відновило роботу Електронного реєстру апостилів. Тож подати документи для проставлення апостилю можна до будь-якого відділу ДРАЦС Рівненщини.

Апостиль – це стандартизований сертифікат чи штамп, та проставляється на документах, або оформлюється у вигляді додатку до документа.

Документи, які завіряються таким чином не потребують додаткової легалізації, причому їх зобов’язані визнавати на будь-якому державному рівні в країнах учасниках Гаазької Конвенції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень