«Груповий секс – краще, ніж Зрада», – заявляє сексолог із м. Рівне (ФОТО 18+)

«Але можливі травми» (с)

30 листопада – Міжнародний день сексу. Це неофіційне свято покликане привернути увагу до теми сексуальності і безпечного сексу.

У столиці Нідерландів цього дня традиційно влаштовують паради і демонстрації, а перехожим активісти роздають листівки та презервативи.

У Рівному публічних гулянь поки не влаштовують, але секс у місті точно є. І люди навіть часто звертаються до фахівців, аби покращити його якість. Радіо Трек з'ясував у психолога-сексолога Анатолія Вовка, що найбільше турбує рівнян, які поради він дає і взагалі, що ж таке секс.

Психолог-сексолог Анатолій Вовк

Експерт дав відповіді на такі запитання:

Який секс правильний?

Головне у сексі – це довіра. Тож найкращий секс з партнером, якому довіряєте. Звісно, треба не забувати про засоби контрацепції, але не зациклюватися на цьому. Бо це бар’єр, який спричиняє тривожність під час статевих стосунків. Надалі це може викликати психологічні проблеми.

Під час першого сексу з партнером обов’язково використовувати презерватив. Якщо це тривалі стосунки, один партнер і є довідки від венеролога, краще обирати інші засоби контрацепції.

З якими питаннями найчастіше звертаються рівняни до сексолога?

Насправді таких пацієнтів дуже багато. Чоловіки переважно мають дві проблеми: швидка еякуляція та вторинна імпотенція. У жінок проблеми інші – вагінізм і «у мене хороший чоловік, але я його не хочу».

Зазвичай такі проблеми можна вирішити, адже «корінь зла» у голові. Чоловіка змінювати не треба, а для того, щоб почати хотіти сексу, треба налагодити сімейний клімат. Варто розібратися спочатку з внутрішніми проблемами жінки, краще це робити з допомогою фахівця. Потім потрібно навчитися прямо говорити з чоловіком.

Теж саме й з пацієнтами чоловіками. Психологічні потреби, які шкодять сексуальним стосункам, не потрібно «закопувати». У Рівному люди наразі не соромляться своїх проблем, приходять і самі, і парами.

Скільки років людям, які звертаються до сексолога

Пацієнти різного віку. Чоловікам, у яких проблеми з еякуляцією, переважно 20-25 років. Особам з вторинною імпотенцією – 45-55 років. Жінки звертаються у віці 35-45 років. А от сімейні пари приходять у різному віці.

То все ж таки, як часто?

Є три сексуальні конституції – сильна, слабка і середня. Тож кожна людина потребує сексуальних стосунків по-різному.

Хтось – двічі на день, а комусь вистачить і раз на тиждень. Люди з різною сексуальною конституцією, які створюють пари, повинні навчитися домовлятися і обрати таку регулярність, яка підходитиме обом.

Про лібідо

Лібідо чоловіків і жіноча сексуальність абсолютно різні речі. З чоловіками простіше, а жінкам треба вчитися розкриватися. Бо жіноча сексуальність змінюється з віком. Більшість жінок вперше відчувають оргазм у віці 30-35 років.

Аби навчитися керувати своїм тілом потрібна практика, а секс із чоловіком, на якого ображена жінка, добрим точно не буде.

 

Тож експерт радить у таких випадках скористатися психологічною допомогою.

Пози, груповий секс і «уламки сексуальної революції»

«Секс став прісний і поза лише одна» – це проблема, з якою найчастіше звертаються пацієнти. У таких випадках парам потрібно експериментувати і довіряти один одному. Потрібно налагоджувати стосунки, довіряти своєму тілу і кохатися.

Часто до сексолога люди звертаються після досвіду групового сексу. Після таких контактів один з партнерів може відчувати почуття ревнощів. Якщо порівнювати зради і подібні експерименти у сексі, то наслідки можуть бути різні. Часом партнери потайки заводять коханок чи коханців. Тож, коли пара змогла домовитися про секс у трьох чи у чотирьох, чи вільні стосунки, наслідки подолати легше. Бо між партнерами є відвертість і комунікація. Тож зради частіше можуть стати причиною розлучення, а ніж груповий секс.

"60 років тому сталася сексуальна революція в Америці, українці зараз живуть у її уламках.

 

Наприклад, 20 років тому люди у пострадянських країнах зраджували, але не домовлялися про секс за обміном чи щось подібне. Зараз – це буденність."

 

Тож, зауважив експерт, ймовірно, через років 10 секс перестане буде чимось табуйованим, а стане звичайною сферою життя і люди будуть вміти отримувати задоволення.

Взагалі, що таке секс? Це про фізичний контакт чи щось більше?

Секс у житті людини — найважливіша функція. Секс насправді – це не про геніталії, це – сплетіння душ. За словами науковця Зігмунда Фрейда, найбільша енергія людини – сексуальна.

Чим більше людина наповнена сексуально, тим більш вона успішна у житті в цілому.

«Тому варто не соромитися і навчитися використовувати свою лібідозну енергію. Людина, яка навчилася керувати своєю сексуальною енергією впевненіша у собі, вміє ставити правильні цілі і досягати їх, тож кохайтеся, бо ви цього варті!»

"20 років тому люди у пострадянських країнах зраджували, але не домовлялися про секс за обміном чи щось подібне. Зараз – це буденність", -- каже сексолог Вовк

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень