Більше одружень (і розлучень – теж) зареєстрували на Рівненщині у 2021-му

Проти минулого року

Більше, ніж торік, одружень зареєстрували на Рівненщині цьогоріч. За неповний рік громадяни уклали майже 6 тис. шлюбів, тоді як за весь 2020-й їх було трохи більше 5 тис.

Втім, зросла цього року і кількість розлучень – це 507 проти минулорічних 458, повідомили Радіо ТРЕК у регіональному управлінні Мін’юсту.

Якщо ж говорити конкретно про Рівне, то Рівненським відділом ДРАЦС у Рівненському районі Рівненської обл. Західного міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Львів) з січня по грудень 2021 року було зареєстровано 2300 шлюбів. А за 2020 рік – всього 1788. Щодо розлучень, то це 250 проти 190 за аналогічний період минулого року.

Цікаво, що меншу кількість одружень у 2020-му пов’язують не лише з пандемією, а й з тим, що минулий рік був високосним. У такі роки, як зауважують в Мін’юсті, менша кількість реєстрацій шлюбів – традиційна.

Традиційно найбільше шлюбів реєструють влітку і на початку осені. Чималою популярністю користуються дзеркальні дати. Однак найбільше наречені полюбляють День закоханих (14 лютого).

А от 31 грудня — це день, який збігається з днем православного посту, тож реєстрацій шлюбу у цей день мало.

Шлюб за добу

Великою популярністю в області користується послуга «Шлюб за добу». Її обирає фактично кожна п’ята пара з Рівненщини (цьогоріч – 1011), а у Рівному – майже кожна третя.

Замовити таку послугу можна у трьох містах:

у Рівному:

  • КЗ «Міський будинок культури» - вул. Соборна, 3Д;
  • КЗ «Рівненська обласна філармонія» - вул. Соборна, 137 (зал камерної та органної музики) або вул. Драгоманова, 20;

у Дубні:

  • КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Дубно» - вул. Замкова, 7А;

у Сарнах:

  • КП «Готель «Случ» - вул. Соборна, 1;
  • КЗ «Сарненський історико-етнографічний музей».

При цьому молодята, які вирішили одружитися у максимально стислі терміни, можуть провести урочисту церемонію практично у будь-якому місці – на власний вибір.

Цікаво, що спеціального навчання ведучі урочистих церемоній одруження не проходять. Це творчі й талановиті люди, які є працівниками культури та мають вищу освіту.

Скільки коштує реєстрація шлюбу

Розмір плати за надання платних послуг відділами ДРАЦС затверджений наказом Мін’юсту від 30.12.2020 року.

Наприклад, проведення обряду державної реєстрації шлюбу за межами відділу ДРАЦС коштує 1532 грн. Якщо ж пара обирає вихідний день і має бажання зареєструвати шлюб у відділі ДРАЦС, то така послуга становитиме 710 грн.

Водночас обряд ювілею весілля у робочий день відділу коштує 294 грн.

Усі ціни – у таблиці нижче  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень