Розлучення: не проґавте «перший дзвіночок»

Психолог назвав найпершу ознаку скорого розставання

Найпершу і головну ознаку скорого розлучення назвав професор психології Джон Готтман. Він довгий час вивчав поведінку подружніх пар, щоб визначити, що є головною причиною розставання і чи можна цьому запобігти.

Готтман є автором книги «Сім принципів щасливого шлюбу», де ретельно досліджує стосунки у парах і в шлюбі.

На його переконання, провісником розлучення є презирство.

Почуття відрази, роздратування, закочування очей і негативні думки про партнера свідчать, що у ваших стосунках почалися серйозні проблеми.

Психолог каже, що кожна пара повинна вчасно усвідомити, що презирство завдає шлюбу серйозної шкоди.

Джулі та Джону Готтман достатньо трьох хвилин, аби подивитися на (точніше, просто послухати розмову) подружжя, щоб зрозуміти, чи загрожує їм розлучення. У 90% випадків їх прогноз справджується

Джон Готтман каже, що роздратування від тієї чи іншого поведінки партнера або його звичок — явище нормальне, але не можна дати йому перерости в огиду або презирство — адже це руйнує кохання.

 У всіх пар є труднощі, але те, як ви їх вирішуєте — з добротою або презирством, визначає подальшу долю вашого союзу. Психолог каже, що партнери, які уникають розмов про свої проблеми, приречені на розлучення.

На його думку, є «чотири вершники», тобто ознаки майбутнього розлучення: презирство, критика, обструкція і захисна реакція.

 

Всі вони погано впливають і на взаємини партнерів, і на їх емоційне здоров'я.

Експерт радить не піддаватися злості й не з'ясовувати стосунки з коханою людиною, коли ви перебуваєте в стані агресії або сильно роздратовані. Розмову краще відкласти, щоб не погіршити ситуацію.



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень