Дешевше, ніж зіграти весілля, але… Офіційно розлучитися в Україні тепер дуже дорого

У новому році змінилися ставки судового збору

З 1 січня в Україні почали діяти нові ставки судового збору – через зміну розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Про які суми тепер йдеться, повідомили у Східному апеляційному господарському суді.

«Тарифна сітка» для різних видів позовних заяв

Ставка позовної заяви майнового характеру, що подається юридичною особою, згідно з чинним законодавством становить 1,5% від ціни позову, але не менше одного і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тобто, якщо на початку минулого року прожитковий мінімум був 2270 грн, то підприємець мав сплатити не менше від цієї суми, але й не більше як 794,5 тис. грн.

Тепер же, зважаючи на те, що розмір прожиткового мінімуму становить 2481 грн, йому доведеться викласти від 2481 до 868 350 грн.

Водночас судовий збір для фізичної особи та фізичної особи-підприємця у позові майнового характеру становить 1% від ціни позову, але не менше 992 грн 40 коп. та не більше 12 405 грн.

Позов немайнового характеру від юридичної особи чи ФОПа – 2481 грн. Від фізичної особи — 992 грн 40 коп.

А от позов про розірвання шлюбу обійдеться у 992 грн 40 коп. (0,4 розміру прожиткового мінімуму).

Якщо при розлученні треба ще й поділити майно, будьте готові викласти ще 1% від ціни позову, але не менше тієї ж суми, що й за позов про розлучення, і не більш як 7 443 грн.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень