Пункти ПЛР-тестування на залізничних вокзалах. Чи буде таке у Рівному?

Ми побували на центральному вокзалі міста

З четверга, 21 жовтня, діятимуть нові правила перевезень в поїздах. На офіційному сайті «Укрзалізниці» про це повідомили ще 13 жовтня:

  • Згідно з оновленими КМУ правилами перевезень у карантинний період, з 21 жовтня залізничні перевезення у далекому сполученні на «жовтому» та «червоному» рівнях будуть дозволені пасажирам за умови наявності у них:
  • квитка на проїзд;
  • документа, що посвідчує особу (перелік таких документів затверджено наказом Міністерства транспорту та зв'язку);
  • документа про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);
  • або негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд).

Зазначається, що для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

- «Укрзалізниця» забезпечить контроль наявності зазначених документів разом із квитком та ідентифікаційним документом на вході у вагон.

 

У випадку відсутності вищезазначених документів провідник або стюард має право не допустити пасажира до поїздки, - йдеться на сайті «Укрзалізниці».

Рівненський вокзал. Фото з мережі.
Рівненський вокзал. Фото з мережі.

Ми запитали у касирів на центральному вокзалі «Рівне», як перевірятимуть ковід-сертифікати та ПЛР-тести. Конкретної відповіді не почули, але касирка сказала таке:

 - Знаємо, що при вході у вагон все це мають перевіряти самі провідники.

 

А як - не знаємо, пристрої, напевно, якісь будуть. А от щодо тестів, то їх треба зробити у лабораторії.

 

У нас такого не роблять.

На вокзалі у Рівному - не надто людно
На вокзалі у Рівному - не надто людно

Питання щодо наявності на вокзалі у Рівному мобільної лабораторії – теж відкрите. Ми намагались поспілкуватись з цього приводу з начальником станції «Рівне» Олександром Мулявкою, втім він запевнив, що не уповноважений це коментувати.

Але припустив, що у разі відповідного розпорядження від керівництва, мобільний пункт тестування зможе розташувати, наприклад, у медпункті вокзалу.

До слова,

на вокзалі у Рівному вже оголошують ці правила перед приїздом поїздів і, у разі непорозумінь, звертатись на гарячу лінію Укрзалізниці 0 800 503 111.

Зазначимо, що в «Укрзалізниці» лише сьогодні, 19 жовтня, офіційно оприлюднили позицію щодо розташування так званих «тест-пунктів» на вокзалах.

Видання «Слово і діло» з посиланням на пресслужбу «Укрзалізниці» повідомляє,

що звернулися до понад 20 українських лабораторій з пропозицією організувати тест-пункти на найбільших вокзалах країни для проведення експрес-діагностики на COVID перед відправленням поїздів.

Тобто конкретики про пункти тестування на вокзалах в «Укрзалізниця» ще не має? Тож і виходить, що 

усі, хто збирається їхати кудись поїздом, повинен зробити ПЛР-тест у сертифікованій лабораторії за 72 години до поїздки.

Або згенерувати ковід-сертифікат у додатку «Дія», або мати паперовий сертифікат.

Фото ілюстративне. Джерело - DW
Фото ілюстративне. Джерело - DW

До речі, раніше у соцмережах повідомляли, що пункти тестування можуть розташувати на вокзалах великих міст.

А як щодо великих «вузлових станцій», як от Здолбунів на Рівненщині?

 

Побачимо у четвер, 21 жовтня?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень