ПТУ Рівненщини отримають кошти з держбюджету

Поки що їх діяльність профінансують частково

Сьогодні Верховна Рада внесла зміни до держбюджету на цей рік  щодо фінансування професійно-технічної освіти. Прийнятий раніше закон передбачав, що фінансування ПТУ повністю перекладуть на місцеві бюджети. З'ясувалося, що коштів на місцях на ці потреби не вистачає, а тому профтехучилища залишилися без грошей. За даними Міносвіти, у місцевих бюджетах узагалі не передбачили фінансування 78 закладів профтехосвіти у 33 містах 14 областей. В цьому переліку є й Рівне та область. Розмір субвенції для нашої області становитиме 30 мільйонів 300 тисяч гривень, з них 10 мільйонів 300 тисяч - на обласний центр.  Варто зауважити, що на своїй сторінці у Фейсбук нардеп від Рівненщини Олександр Дехтярчук зауважив, що поки мова йде про часткове виділення зі стабілізаційного фонду перших 500 мільйонів з передбаченої суми. Додамо також, що раніше голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук називав суму, якої бракує для фінансування профтехосвіти області. Йшлося про 62 мільйони гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень