ПТУ Рівненщини отримають кошти з держбюджету

Поки що їх діяльність профінансують частково

Сьогодні Верховна Рада внесла зміни до держбюджету на цей рік  щодо фінансування професійно-технічної освіти. Прийнятий раніше закон передбачав, що фінансування ПТУ повністю перекладуть на місцеві бюджети. З'ясувалося, що коштів на місцях на ці потреби не вистачає, а тому профтехучилища залишилися без грошей. За даними Міносвіти, у місцевих бюджетах узагалі не передбачили фінансування 78 закладів профтехосвіти у 33 містах 14 областей. В цьому переліку є й Рівне та область. Розмір субвенції для нашої області становитиме 30 мільйонів 300 тисяч гривень, з них 10 мільйонів 300 тисяч - на обласний центр.  Варто зауважити, що на своїй сторінці у Фейсбук нардеп від Рівненщини Олександр Дехтярчук зауважив, що поки мова йде про часткове виділення зі стабілізаційного фонду перших 500 мільйонів з передбаченої суми. Додамо також, що раніше голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук називав суму, якої бракує для фінансування профтехосвіти області. Йшлося про 62 мільйони гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень