Рівненська облрада готує звернення до керівництва держави

Адже, на плечі місцевих бюджетів цьогоріч перекладено чимало статей витрат

Проблеми пільговиків, освітян та медицини держава хоче перекласти на місцеві бюджети, зокрема і на обласний. У зв’язку з останніми змінами в законодавстві, в головному документі області на 2016 рік, який завтра депутати прийматимуть на сесії облради, не передбачено субвенції з держбюджету на пільгові перевезення. До прикладу, минулого року на це держава надала нашій області 40 млн. гривень. Тож завтра депутати звертатимуться до уряду з вимогою або ж відмінити гарантовані державою пільгові перевезення, або ж надати на них субвенцію. Разом з тим, цього річ область має профінансувати  14 закладів профтехосвіти. Поки що в обласному бюджеті знайшли 62 мільйона гривень на їх утримання і сподіваються, що на перше півріччя цього вистачить, адже лише стипендіальних виплат в цих закладах - 51 млн. Разом з тим, власного заробітку цих закладів вистачає аби покрити 5% їх витрат. Тож, в подальшому обласні обранці проситимуть профільне управління провести оптимізацію профтех училищ. Ось як голова бюджетної комісії Юрій Благодир охарактеризував звернення облради:

 

Шановна державо! У нас така біда, але, якщо Ви не ображаєтесь, то при змінах до державного бюджету врахуйте, що нам треба такі гроші. Приблизно ми написали такий лист, але за цим листом значить, що ПТУ - без грошей, медицина - нижче рівня минулого року, ветеринарна медицина - якщо і з грошима, то за рахунок цієї ж медицини обласної. Це нуль видатків на пільгове перевезення по нашій області

Водночас, згідно із змінами податкового кодексу Рівненщина може втратити 10 мільйонів гривень податку з доходу найбільших підприємств області. Відтепер понад 10 підприємств  сплачуватимуть ці кошти або у Львів або в Київ.

Нагадаємо, саме 12 січня пройде позачергове засідання депутатів Рівненської обласної ради

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень