Рівненська влада готується розірвати угоду з Костромою

Таке рішення прийматимуть на сесії міськради

До Рівненської міської ради надійшло звернення про розірвання партнерських відносин між містами Рівне та російською Костромою. Звернення надійшло від рівнянина Марка Бєлкіна 30-го січня. Оскільки Російська федерація визнана парламентом України державою агресором – розірвання партнерських зв‘язків є логічним – прокоментував звернення секретар міської ради Олексій Муляренко:

– Логіка у цьому є. Є угода про встановлення партнерських зв'язків між Рівним і Костромою. Вона підписана 19-го липня 2011-го року і діє 5 років. Якщо ми її не розірвемо, вона у нас має припинитись 19-го липня 2016-го року. Але якщо ми її не припиняємо, то вона автоматично продовжується.

Щоб угода автоматично не продовжилася – каже секретар міської ради - рішення про одностороннє розірвання партнерських зв‘язків має бути ухвалене депутатами Рівнеради. Відповідний проект рішення буде розроблятися і розглядатися на одному з найближчих засідань депутатського корпусу – розповів Радіо Трек Олексій Муляренко. А вже після ухвалення міськими депутатами відповідного рішення буде повідомлено мерію Костроми про розірвання співпраці з вказанням причин цього.

Між тим, місцеві свободівці вказують на те, що саме вони є ініціаторами розірвання партнерських відносин і зазначають, що у російському місті Кострома базується 331-й гвардійський парашутно-десантний полк, військовослужбовці котрого неодноразово «губилися» в степах Донецької області та потрапляли до полону, зокрема поблизу Іловайська, під час трагічних подій наприкінці літа 2014 року. Також є свідчення про участь десантників 331-ї ГПДП у бойових діях поблизу Амвросіївки, Дзеркального та Станиці Луганської.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень