Прорвана на весь сезон труба та «безкоштовний січень»: представники «Укртепла» пояснили холод в квартирах рівнян

Сьогодні відбулася зустріч представників місцевих ЗМІ із представниками підприємства «Укртепло»

Втім, на зустріч завітали також і обурені мешканці району, який обслуговує котельня.

Нагадаємо, 7 січня через п’яних кочегарів, що не стежили за котельнею, температура повітря у квартирах прилеглих будинків не перевищувала 10-ти градусів тепла. Одним з тих, хто пішов шукати причини холоду тієї ночі, був житель будинку на вулиці Руській Микола Лазарчук. Розповідає, що до нетверезих працівників одразу ж викликали директора «Укртепло-Рівне» Юрія Федину, який, за словами очевидців, хотів відразу ж втекти.

Також, після відвідування квартири Миколи Лазарчука, Юрій Федина порекомендував чоловікові відмовитися від послуг підприємства:

Мені Федина сказав писати заяву на відключення. Я написав, відніс на Шевченка, там сказали іти до суду. Тоді можливо вийде, але дали відписку, що забороняється одноосібне відключення. Ніби можливе відключення тільки під’їздом. Вирішили відключитися цілим під’їздом, то нам відповіли, що вже потрібно цілим будинком.

А оскільки в будинку є люди, які проти відключення, то справа зупинилася.

Втім, сьогодні представники «Укртепла» намагалися пояснити причини низьких температур в квартирах мешканців. Як відзначає радник генерального директора «Укртепло» Валентин Войтків, основною причиною є зношені тепломережі. Мовляв, такою вони у вересні прийняли на обслуговування скандальну котельню на вулиці Олени Пчілки. Тоді через тендер «Укртеплу» її передали з власності «Рівнетеплоенерго». Частину обладнання, як зазначає Валентин Войтків, модернізували, втім, цього виявилося не достатньо.

Також представники компанії відзначили, що люди, чиї житла опалюються від «Урктепла», отримають нульові платіжки, тобто за цей місяць компанія оплатить тепло своїм коштом.

Також директор Юрій Федина відзначає, що нині в тепломережах є прорив, через який втрачається щоденно близько 45 кубометрів гарячої води. Втім, ремонтувати раніше весни цей прорив підприємство не буде, розповідає Юрій Федина:

Ми знаємо, де місце прориву. Зупиняти зараз ми не будемо. Ми не хочемо в такий мороз зупиняти частину і міняти трубу. Ми прийняли рішення, що зараз працюємо з цим витоком. Як тільки буде потепління, буде плюсова температура, тоді ми роботу призупинимо і замінимо трубу.

Втім, всі аргументи жителів будинків не переконали, тож завтра вони разом з громадськими активістами будуть пікетувати Рівненську обласну та міську ради. Розпочнеться акція об 11:00 на майдані Просвіти, 1.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень