Пропускна спроможність зростає: на кордоні з Польщею відтепер ще дві залізничні дільниці

Звітує віцепрем'єр-міністр з відновлення України

Олександр Кубраков повідомив про відновлення ще двох залізничних дільниць на кордоні з Польщею: Держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – Держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір.

Для цього Укрзалізниця відремонтувала майже 70 км колій, оновила 10 мостів та відремонтувала вокзальну інфраструктуру та пасажирські платформи в Хирові, Нижанковичах та Старжаві.

Всі роботи були виконані в рекордні строки — менше, ніж за рік, - зазначає Кубраков.

Завдяки завершенню цих проєктів ми суттєво наростимо пропускну спроможність нашого західного кордону, зокрема його ключового напрямку — польського. Це додаткові можливості для експортерів, додаткові логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги Україні та прискорення практичної інтеграції України в європейський ринок.

Міністр зазначив, що відновлення цих двох дільниць є не єдиними залізничними проєктами, які були реалізовані протягом останніх місяців. У 2022 році завершили реконструкцію та електрифікацію дільниці Ковель – Ізов – Держкордон.

Переведення тяги на цій дільниці на електричну тепер робить логістику між Україною та Польщею значно ефективнішою, а кількість пар поїздів до країн Європи на добу в перспективі може сягнути 14.

Олександр Кубраков

Олександр Кубраков нагадав про нещодавнє відкриття для порожніх вантажівок пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». А також про модернізацію минулоріч пункту «Краківець – Корчова».

Ці кроки дозволили суттєво наростити вантажопотік через українсько-польський кордон, - зазначає урядовець.

Паралельно працюємо над впровадженням проєкту електронної черги на пілотному пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Наша ключова ціль – упорядкувати проблему черги й не допустити, щоб вона стала загрозою для логістики через кордон, - зазначив чиновник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень