Майже пів сотні поїздів із грудня ходитимуть за новим графіком

До пункту призначення вони прибуватимуть швидше

Днями «Укрзалізниця» презентувала графік руху пасажирських поїздів на наступний рік. У ньому передбачені нові маршрути і змінена швидкість поїздів, інформують у пресслужбі компанії.

Залізничники розробили та презентували графік руху пасажирських поїздів на 2022 рік. У ньому передбачено 19 пар нових поїздів, ще 49 поїздів прискорено.

 

Графік почне діяти з 12 грудня 2021 року.

 

Нові поїзди

Серед нових маршрутів, зокрема, поїзд №6/5 Маріуполь Ворохта (Рахів). Цей маршрут стане найдовшим в країні - 1756 км в одну сторону.

Таким чином мешканці Маріуполя, Запоріжжя та Дніпра отримають пряме залізничне сполучення з Івано-Франківськом, Яремче, Ворохтою, Ясінями та Раховом.

 

Більше того, зазначений поїзд їхатиме до Львова 21 годину замість 28 годин, як було у попередньому розкладі, - наголошують в «Укрзалізниці».

Водночас у міжнародному сполученні, окрім вже звичних маршрутів, з’явиться два нових потяги: 19/20 та №27/28 Львів — Перемишль.

Які поїзди прибуватимуть швидше

Також у новому графіку вдалося прискорити 49 пар поїздів. До прикладу:

  • поїзд №13/14 Київ — Солотвино слідуватиме з Києва на 3 год 16 хв менше, ніж раніше, а в зворотному напрямку — на 2 год 40 хв менше;
  • значно пришвидшать і поїзд №77/78 Харків — Маріуполь: з Харкова він слідуватиме на 2 год 5 хв швидше, ніж за старим графіком, а зворотно — на 3 год 29 хв швидше;
  • на третьому місці за масштабами прискорення опинився поїзд №84/83 Київ — Маріуполь: при слідуванні з Києва він проведе в дорозі на 2 год 13 хв менше, ніж раніше, а при слідуванні з Маріуполя — на 1 год 24 хв менше.

Крім цього, прискорено поїзди №45/46 Ужгород — Лисичанськ, №108/107 Одеса — Ужгород, №135/136 Чернівці — Білгород-Дністровський, №142/141 Маріуполь — Одеса, №145/146 Київ — Ізмаїл, №250/249 Чернівці — Київ та інші, — йдеться у повідомленні.

 

Нові сполучення українських міст

За інформацією компанії, завдяки новим поїздам обласні та регіональні центри країни отримали нові сполучення між собою.

Окрім вже вказаних нових сполучень, що створить поїзд №6/5 Маріуполь — Ворохта (Рахів),

  • поїзд №43/44 Чернігів, Київ — Івано-Франківськ дасть нові сполучення Чернігова та Києва з Моршином, Долиною, Калушем;
  • поїзд №67/68 Маріуполь — Львів дасть нові сполучення Маріуполя, Запоріжжя, Дніпра, Хмельницького, Тернополя та Львова з Христинівкою (Умань);
  • поїзд №113/114 Львів — Бахмут дасть нові сполучення для Луцька із Львовом, Житомиром, Києвом, Полтавою, Харковом, Бахмутом, уточнюють у компанії.

Загалом у новому графіку руху було оптимізовано 58% поїздів.

Читайте також:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень