Через Рівне до Варшави невдовзі курсуватиме швидкісний поїзд

Він розвиватиме швидкість до 250 км/год

Столиці України та Польщі з’єднають швидкісним залізничним сполученням. Про це розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передають «Коментарі».

За його словами, з української сторони швидкісна залізнична лінія пролягатиме з Києва через Рівне та Ковель, з польської – через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 км/год.  

Розробкою проєкту наразі займається італійський підрядник. Компанія працює над проєктом з українською та польською залізницями.

– Я сподіваюсь, що до кінця року або в січні ми будемо розуміти точні цифри, точні коридори й будемо розуміти, як ми рухаємося двома країнами одна до одної у цьому проєкті, – заявив Кубраков.

Міністр інфраструктури України також повідомив, що поїзд з Києва до Маріуполя теж прискорять – він буде в дорозі 10 годин.

Для цього мають збудувати нові залізничні колії, розповів міністр:

– Коли буде ця ділянка. Ми приблизно рахували, це приблизно 3,5 млрд грн. Ми це точно робимо і точно плануємо почати будувати наступного року.

Нагадаємо, що залізничне сполучення між Києвом та Варшавою припинили минулої весни через локдаун. Курсування поїзда «Київ – Варшава» відновили з 4 листопада.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень