Призначення пенсії у 50 років: хто має право і що для цього треба?

Роз’яснення від фахівців у пенсійній справі

В Україні на пенсію за віком можна вийти у 60 років - за умови наявності необхідної кількості стажу. Але є  й ті, хто може розраховувати на достроковий вихід на пенсію.

Наприклад, на 10 років раніше дозволено йти на заслужений відпочинок матерям 5-ьох дітей, які мають щонайменше 15 років страхового стажу.

Про це повідомляє Соціальна інформаційна платформа.

До видання нещодавно звернулася жінка з інвалідністю, яка виховує п’ятьох дітей, із питанням, коли вона зможе вийти на пенсію. Їй відповіли, що право на призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку після досягнення 50-річного віку мають матері 5-х дітей, якщо вони виховали їх до досягнення 6-річного віку і мають не менш як 15 років страхового стажу.

Крім того, матері 5-ьох дітей мають право на пенсію за особливі заслуги перед державою. Йдеться про доплату до основного розміру пенсії у розмірі 35% від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень