Підвищення пенсій у грудні: кому не варто чекати на перерахунок (ВІДЕО)

Деякі категорії пенсіонерів цього місяця отримають такі ж виплати, як і зазвичай

Кожен пенсіонер з нетерпінням чекає на підвищення пенсій. Однак грудневий перерахунок не гарантує усім отримувачам виплат бажаних надбавок.

Нагадаємо, що пенсії у грудні перерахують завдяки підвищенню прожиткового мінімуму. Про те, кого підвищення пенсій у грудні не торкнеться, розповів пенсійний експерт Сергій Коробкін.

До 1 грудня ПМ в Україні для людей, які втратили працездатність, становив 2027 грн. З грудня це вже 2093 грн. Тобто підвищення становить 66 грн.

 

Якщо підвищується прожитковий мінімум, обов’язково збільшується і розмір мінімальної пенсії. Але не цього разу, зауважив експерт.

 

Чому так?

Сергій Коробкін уточнив, що в Україні є кілька видів мінімальних пенсій. І з березня діє така ініціатива Кабміну: «мінімалка» має становити 2100 грн. Тобто будь-яка пенсія не може бути меншою.

Якщо прожитковий мінімум 2027 грн, що менше мінімальної пенсії, коли ми його трохи підвищимо, на заплановані 66 грн – «мінімалка» все ще буде вищою за прожитковий мінімум.

– Тобто людина, яка сьогодні отримує 2100 грн, з грудня ніякого підвищення не відчує. Те саме стосується людей з пенсією 2300 грн або, наприклад, 3000 грн, які отримують з жовтня люди з достатнім стажем та віком 70+, – пояснив експерт.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень