Предмети духовно-морального спрямування рекомендували запровадити у школах Рівненщини

Але рішення ухвалюватиме кожна школа окремо

Фото ілюстративне

Профільна комісія Рівненської обласної ради рекомендувала впровадити у школах викладання предметів духовно-морального спрямування.

Звернення щодо вжиття заходів із метою збільшення охоплення учнів області такими уроками надійшло від Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями Міністерства освіти і науки. Звернення члени комісії підтримали одноголосно, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на пресслужбу облради.

Фото: пресслужба облради

Щодо можливості впровадження цього предмету у школах депутати рекомендували управлінню освіти і науки Рівненської ОДА підготувати лист. Він нестиме рекомендаційний характер:

- Є автономія закладів освіти. Кожен керівник може самостійно ухвалювати рішення з впровадження того чи іншого предмету, який є в переліку дозволених, а також моделювати години його вивчення.

 

Тому ми рекомендуємо, щоб цей предмет за можливості вивчали у кожній школі, - додала голова комісії Алла Черній.

Фото: пресслужба облради

Крім того, депутати підтримали звернення та рекомендували винести на розгляд сесії звернення Рівненської обласної ради до президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо недопущення закриття та забезпечення можливості подальшого функціонування санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів).

Серед іншого депутати ухвалили рішення звернутися до облдержадміністрації, аби там розглянули можливість виділення 200 тисяч гривень з обласного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації для ремонту Дубенської Луцької брами.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень