З сотні вдасться купити тільки половину шкільних автобусів для Рівненщини

Які громади відчувають брак транспорту

Понад півсотні шкільних автобусів не вистачає на Рівненщині. Втім купити цього року зможуть лише половину. Адже передбачена державна субвенція не покриє усіх потреб.

Першочерговими є потреби Володимирецької, Рафалівської, Гощанської, Дубровицької, Мізоцької, Острозької, Білокриницької, Бугринської, Радивилівської, Привільненської, Локницької, Тараканівської, Ярославицької, Немовицької та Мирогощанської територіальних громад.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Головна умова купівлі транспорту для навчальних закладів – готовність територіальних громад до співфінансування, наголосив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

Ті громади, де не вистачає шкільних автобусів, повинні віднайти гроші у своїх бюджетах для співфінансування, коли надійде субвенція з державного бюджету.

У 2021 році субвенція на придбання шкільних автобусів складає 21 млн 160 тис. гривень. Сподіваюсь, що до 20 шкільних автобусів придбаємо для області уже найближчим часом.   

Чиновник нагадав, що торік за таких умов вдалося придбати 18 шкільних автобусів. Ще 5 транспортних засобів купили за кошти з обласного бюджету. Цього року кількість тергромад, які потребують шкільних автобусів, зросла. Адже відповідно до норм, підвозити у школу автобусом повинні усіх учнів, які живуть у радіусі трьох кілометрів від навчального закладу. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень