«Правоохоронці бездіють п'ятий місяць», - батько побитого у Рівному туркменами студента

Чоловік не знає, у які двері стукати, щоб добитися покарання для кривдників сина.

Ця бійка в одному із гуртожитків Національного університету водного господарства і природокористування сталася у квітні цього року. Кілька студентів-туркменів побили українців.

Найбільше постраждав від кулаків іноземців 20-річний син підприємця з Дубровиці Сергія Тушича - Максим (на фото), який тоді навчався на другому курсі університету за спеціальністю «архітектура».

У нього була скальпована рана голови, яку довелося медикам зашивати.

Тоді ж поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».

Втім, як поскаржився батько побитого студента Сергій Тушич, розслідування у справі так і не було завершено:

- Слідчий увесь час мені обіцяв викликати на допит студентів-туркменів. Він щоразу говорив, що зробить це завтра. Пояснював, що для проведення допиту потрібно викликати представника посольства Туркменістану та перекладача. Втім, справа заглохла.

 

До слідчого на зв’язок я не можу вийти. Він не бере слухавку вже третій тиждень. А прокурор, який веде справу, у відпустці.

 

Я вже телефонував на гарячі лінії Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ, однак безрезультатно. Тим часом, туркменські студенти мають у Рівному власні кальян-бари і роблять бізнес. Вони спочатку обіцяли нам компенсувати моральні збитки, але тепер про це мовчать.

 

Думаю, що якби від кулаків українських студентів постраждав туркменський, справа набрала б широкого розголосу і українці давно б за таке сиділи за гратами. 

У поліції Рівненщини запевнили, що у слідчому відділі поліції Рівного не зволікають з розслідуванням. Працівник відділу комунікації Головного управління поліції у Рівненській області Ольга Олійник повідомила:
 

 

- Коло осіб громадян Туркменістану встановлено, освідчено на предмет алкогольного сп’яніння й опитано. Підозри у вчиненні злочину жодній особі не оголошено і остаточного рішення у справі не прийнято. Вживаються заходи задля встановлення місцеперебування студентів з Туркменістану. Слідчий не уникає спілкування з родичами потерпілого Максима. Але деякий час перебував на лікарняному.

Розслідування у цій справі, за словами п. Олійник, перебуває на контролі Головного управління поліції у Рівненській області. У разі виявлення фактів умисного зволікання з розслідуванням, до винних осіб буде застосовано заходів дисциплінарного впливу. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень