Позбутися мишей на території всього лиш за три кроки: Що зробити, аби гризуни обходили ваш двір десятою дорогою

Це часта проблема мешканців приватних будинків

Миші та інші гризуни часто стають проблемою для садів та ділянок, завдаючи шкоди рослинам і врожаю. Ба більше, пухнасті шкідники проникають у житлові приміщення і псують продукти. Найгірше те, що часто вони переносять небезпечні інфекції.

На щастя, існують ефективні та безпечні способи відлякування цих непрошених гостей за допомогою природних засобів, які легко знайти у вас вдома або придбати.

М’ятна олія

М’ята має сильний запах, який відлякує мишей. Намочіть ватні кульки м’ятою та розкладіть їх по периметру ділянки, в місцях, де ви помітили гризунів, або біля входів у житлові приміщення. Замінюйте ватні кульки кожні 2-3 тижні, щоб запах залишався сильним.

Часникова вода

Часник також має неприємний для гризунів запах. Заваріть кілька зубчиків часнику в 1 літрі води, дайте настоятися протягом 24 годин. Процідіть настій і розпиліть його навколо вашої ділянки, на грядках, у місцях зберігання врожаю. Повторюйте обробку раз на тиждень.

Як боротися з гризунами на присадибній ділянці

  • Капсулована ефірна олія

Ефірні олії м’яти, лаванди, евкаліпта, чайного дерева також відлякують гризунів. Закапсулюйте ефірні олії в желатинові капсули або порожні чайні пакетики. Розкладіть капсули/пакетики по периметру ділянки, в місцях, де ви помітили гризунів. Замінюйте капсули/пакетики раз на 2-3 тижні.

Що можна зробити ще?

Регулярно прибирайте на ділянці, видаляйте сміття, бур’яни, які можуть служити укриттям для гризунів.

Усуньте щілини та дірки в стінах, фундаменті, даху, через які гризуни можуть проникнути в житло.

Зберігайте продукти в щільно закритих контейнерах.

Використовуйте пастки для гризунів, але гуманні, які не вбивають тварин.

Завдяки комплексним заходам ви зможете позбутися гризунів на вашій ділянці і захистити свої рослини, врожай та житло від їх шкідливої ​​діяльності.

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень