Повтор затишшя Чорнобиля? Розслідування встановить, чому РівнеАЗОТ не повідомив про вибух (ФОТО/ВІДЕО)

Усі дізналися про цю подію з соцмереж, зауважив Олександр Третяк

Показники повітря після викиду в атмосферу нітрозних газів внаслідок розгерметизації труби на РівнеАЗОТі в нормі.

Зразки відбирали напередодні та вночі у Рівному, Городку, Караєвичах та Обарові, повідомив на терміновій комісії ТЕБ та НС головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

На щастя, обійшлося без жертв, але представники заводу мають пояснити, чому зволікали з оповіщенням спецслужб та керівництва Рівного про надзвичайну подію, говорить міський голова Олександр Третяк:

- Лише через годину після події на заводі невідома особа зателефонувала на лінію 102.

 

 

Ми ж взагалі дізналися про інцидент з соцмереж!

 

 

Ситуація була доволі загрозливою, тож це стане причиною розслідування, чому фахівці РівнеАЗОТу не зробили оповіщення.

 

Їхнє керівництво було зобов’язане одразу сповістити про це рятувальників. Не можуть усі надзвичайні служби отримувати інформацію з соціальних мереж.

 

 

Адже від цього залежить здоров’я та життя людей. 

Очільник Рівного Олександр Третяк
Очільник Рівного Олександр Третяк

Олександр Третяк зауважив, що через цю подію до 1 вересня проведуть позапланові перевірки хімічно небезпечних підприємств та симуляційні навчання спецслужб та управлінь на випадок надзвичайної події.

Зоктема, на РівнеАЗОТі та на РівнеХОЛОДі.

До слова, з соцмереж про вибух на РівнеАЗОТі дізналося і керівництво дитячого табору «Електронік», тож понад 300 дітей терміново завели у приміщення і зачинили вікна. Деякі діти скаржилися на неприємні відчуття в очах та горлі. Сьогодні стан дітей задовільний, повідомив начальник міського управління освіти Богдан Турович. 

Нагадаємо, вчора близько 17 години ці кадри налякали користувачів соцмереж.

До слова, коли після опівночі 26 квітня 1986 року сталася аварія на ЧАЕС керівництво УРСР та СРСР намагалося приховати масштаби трагедії. Однак після повідомлень зі Швеції, де знайшли радіоактивні частинки, розпочали евакуацію мешканців Прип'яті лише о 14 годині 27 квітня.

З огляду на цю ситуацію, можна зробити висновок, що в Україні і досі намагаються уникнути відповідальності та приховати аварії на підприємствах. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень