У Рівному створять конкуренцію для монополіста, – Третяк (ФОТО)

І почнуть виробляти реагент для очищення води

Рівненський проєкт отримав перемогу на конкурсі грантів від Словаччини.

Завдяки перемозі ініціативи «Безпечна вода для міста Рівне» вдасться залучити 6,5 млн грн, повідомив міський голова Олександр Третяк.

За ці кошти на підприємстві «Рівнеоблводоканал» встановлять обладнання для виробництва гідрохлориду натрію, який використовують для дезінфекції води.

 

Наразі в Україні цей реагент виробляє лише один виробник, який систематично підвищує ціну й погрожує зупинками виробництва.

 

Тож власне устаткування дозволить не лише отримати незалежність від монополіста, але й допоможе заощадити близько 60% коштів, які «Рівнеоблводоканал» витрачає на знезараження води.

Проєкт «Безпечна вода для міста Рівне» підготували Асоціація Водоканалів Словаччини разом із партнерами проєкту – Асоціацією Водоканалів України та «Рівнеоблводоканалу», який є членом Асоціації, а також незалежним інвестиційним консультантом – Наталією Матковською.

Перемога проєкту стала першим результатом системної співпраці керівництва міста Рівне на чолі з міським головою Олександром Третяком та групи українських інвестиційних консультантів.

Очільник Рівного Олександр Третяк
Очільник Рівного Олександр Третяк

Олександр Третяк зауважив, що саме для такої співпраці нещодавно створили Комунальну установу «Агенція розвитку Рівного», яка має стати інструментом системної роботи в цьому напрямку.

Конкурсна заявка «Безпечна вода для міста Рівне» стала однією з двох переможців серед 14 проєктів, здобула найвищий бал (95 із 100) та отримала 2/3 загального бюджету конкурсу – 199 373 євро.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень